Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Προχωρά τη δημιουργία του νέου κόμματος – Χαμηλοί τόνοι από το ΠΑΣΟΚ

Γ. Παπανδρέου: Προχωρά τη δημιουργία του νέου κόμματος – Χαμηλοί τόνοι από το ΠΑΣΟΚ
Ερωτηματικό οι επιδόσεις του νέου πολιτικού κόμματος
Με αμείωτη ένταση φέρεται να προχωρά στη δημιουργία του νέου κόμματος του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για προσωπικές τακτικές  και ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η διάσπαση της παράταξης.
Αν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εξακολουθεί να μην σχολιάζει τις κινήσεις του Γ. Παπανδρέου και να επιμένει στην υιοθέτηση ενός συναινετικού προφίλ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο είναι δεδομένο πως ο Παπανδρέου θα κάνει κόμμα, ανεξάρτητα από το εάν ή όχι εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το μόνο ερωτηματικό έχει να κάνει με το πότε θα ανακοινώσει το νέο του κόμμα ο κ. Παπανδρέου, μια και υπογραμμίζεται πως γίνονται τηλεφωνήματα σε όλη την χώρα και υπάρχουν επαφές με πρώην βουλευτές, πρώην στελέχη νομαρχιακών επιτροπών και πρώην δημάρχους με κύριο στόχο να διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Επικεφαλής του νέου κόμματος φέρεται πως θα είναι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ το νέο πολιτικό του εγχείρημα αναμένεται να στελεχώσουν πρόσωπα που είναι πολύ κοντά στον Γ. Παπανδρέου, όπως είναι οι νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραϊτης.
Παράλληλα αναμένεται να ενεργοποιηθούν εκ νέου και άλλα «παπανδρεϊκά στελέχη», όπως οι Γ. Πεταλωτής, Σωκράτης Ξυνίδης, Φίλιππος Πετσάλνικος, κα.
Ωστόσο, μεγάλο ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει ποια θα είναι η απήχηση που θα έχει το νέο κόμμα στο εκλογικό σώμα.
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco αναφέρεται ότι το 89% της ελληνικής κοινωνίας και το 70% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ αντιτίθεται στη δημιουργία νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και το στοιχείο που αναφέρει ότι ένας στους τέσσερις που δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ψηφίζει σήμερα ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το νέο πολιτικό κόμμα θα μπορεί να αντλήσει και πολλούς από τους ψηφοφόρους που κινούνται προς Το Ποτάμι.
Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις αναφορικά με το κόμμα του κ. Παπανδρέου έχουν να κάνουν και με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Εάν το ΠΑΣΟΚ κατέβει ως ΠΑΣΟΚ και όχι ως Δημοκρατική Παράταξη στις επόμενες εκλογές και κατόπιν αυτών γίνει συνέδριο του κόμματος με όλα τα ζητήματα ανοιχτά, ακόμα και της αλλαγής ηγεσίας, είναι προφανές πως είναι πολύ πιθανό η νέα πολιτική πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου τελικά να μην υλοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης