Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιβεβαίωσε τη δημιουργία κόμματος ο Γ. Παπανδρέου - Καλεί σε αυτοργάνωση από τη βάση

Επιβεβαίωσε τη δημιουργία κόμματος ο Γ. Παπανδρέου - Καλεί σε αυτοργάνωση από τη βάση
Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση του για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού
Τη δημιουργία νέου κόμματος προανήγγειλε, επί της ουσίας, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στην Κοζάνη, καλώντας σε κινηματικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση από τη βάση.
«Δεν μιλάμε για τρίτο πόλο ή συμπληρωματική πολιτική δύναμη.
Να αναβιώσουμε το κίνημα των προοδευτικών αξιών.
Αναζητούμε όλοι μια καινούρια αρχή.
Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά σας φωνή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε αν θα προχωρήσει στη δημιουργία του νέου κόμματος σε περίπτωση εκλογών τον Ιανουάριο.
Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου αποκόπτεται σταθερά από το σχήμα ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη.
«Όλοι όσοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση.
Κινηματικά, στη βάση. Με αυτοοργάνωση».
Αναφερόμενος στην περίοδο που ήταν πρωθυπουργός τόνισε:
«Δεν με συγκίνησε ποτέ η κυβέρνηση, την καρέκλα την έβλεπα μόνο ως μέσο για να εξυπηρετήσω το λαό».


Embedded image permalink


Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση του για εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
«Υπάρχει ακόμα χρόνος για συναίνεση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επανέφερε την πρόταση του για την άμεση συγκρότηση άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, η οποία όπως είπε θα πρέπει:
- Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο.
- Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της.
- Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση ¬ προτείνω και διεθνή διάσκεψη με πρωτοβουλία μας ¬ για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους.
- Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση.
- Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτη, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα
- Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην «επόμενη μέρα».


Embedded image permalink


«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αυτή η πρόταση που κατέθεσα προ ημερών, είναι πρόταση υπέρβασης του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησαν τη χώρα και μαζί είναι πρόταση προοπτικής και μιας βιώσιμης πορείας. Και βεβαίως ¬ για την διασφάλιση μιας βιώσιμης πορείας για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
Παρόντες στην εκδήλωση είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρώην υπουργός Τύπου Γιώργος Πεταλωτής, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την ευρύτερη περιοχή.


Embedded image permalink


Embedded image permalink


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης