Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Τα μνημόνια ψηφίστηκαν από τη Βουλή και από τη Βουλή θα ακυρωθούν

Στρατούλης: Τα μνημόνια ψηφίστηκαν από τη Βουλή και από τη Βουλή θα ακυρωθούν
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμα που ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη τόνισε ο κ.Στρατούλης
Την άποψη πως τα μνημόνια ψηφίστηκαν από τη Βουλή και από τη Βουλή θα ακυρωθούν εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Στρατούλης υποστήριξε ότι κατόπιν των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λάβει μια νωπή λαϊκή εντολή για μια αριστερή, αντιμνημονιακή κυβέρνηση.
«Θα έχουν αλλάξει οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ελλάδα και πάντα, όλοι και στην Ευρωζώνη και στις αγορές είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να το λάβουν υπόψη. Επομένως, θα μιλάμε για ένα νέο πολιτικό σκηνικό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μετά τις ελληνικές εκλογές. Κυρίως στην Ελλάδα, το οποίο θα το πάρουν υπόψη», τόνισε ο κ. Στρατούλης.
«Από κει και πέρα έχουμε πει με απόλυτη καθαρότητα, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εμάς κριτήριο στο πως θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας δεν θα είναι οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και οι απαιτήσεις των υπαλληλίσκων, των υπαλλήλων της τρόικας, ούτε των αγορών. Κριτήριό μας θα είναι το πρόγραμμα μας για το οποίο θα μας έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός και κριτήριό μας θα είναι οι ανάγκες επιβίωσης του λαού μας, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της χώρας» υπογράμμισε ο κ.Στρατούλης.
«Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να βάλουμε μπροστά το πρόγραμμα των άμεσων μέτρων που έχει ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης για τους πεινασμένους, τους φτωχούς, τους ανέργους, για την επανεκκίνηση της οικονομίας, για την αποκατάσταση της εργατικής και της κοινωνικής νομοθεσίας, έτσι κι αλλιώς αυτά τα μέτρα αμφισβητούν πλευρές του μνημονίου και από κει και πέρα έχουμε πει με πολύ καθαρό τρόπο, τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι από βουλή των Ελλήνων ψηφίστηκαν και από βουλή των Ελλήνων, ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, θα ακυρωθούν» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το μόνο που έχουμε να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές και θα το διαπραγματευτούμε με σταθερότητα, επιμονή και στοχοπροσήλωση είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Στα μνημόνια είπαμε θα δώσουμε τέλος. Δεν τα διαπραγματευόμαστε τα μνημόνια. Τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους έχουμε πει θα τα ακυρώσουμε και στη θέση τους θα εφαρμόσουμε μία άλλη αναπτυξιακή πολιτική» τόνισε ο κ.Στρατούλης.
«Κριτήριό μας θα είναι η προώθηση του προγράμματός μας γι’ αυτό θα μας έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Αν είναι να είμαστε μία από τα ίδια με τους άλλους, που άλλα έλεγαν προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. τόσα χρόνια και άλλα έκαναν μετά, τότε καλύτερα να μην έρθουμε, αν είναι να κάνουμε διαφορετικά απ’ όσα έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης