Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Ban Ki Moon (ΟΗΕ) με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη

Συνάντηση Ban Ki Moon (ΟΗΕ) με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη
Ο γ.γ. του ΟΗΕ του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση
«Ταχεία ανάρρωση» ευχήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki Moon στον Κύπριο πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη, τον οποίο και επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στη Νέα Υόρκη, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.
«Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση και οπωσδήποτε, αυτό που ευχήθηκε ο γ.γ., είναι να μείνω μακριά από οποιαδήποτε εμπλοκή, η οποία θα μπορούσε να επιβαρύνει την ταχεία ανάρρωση. Τον ευχαρίστησα βεβαίως, γιατί όντως ήταν μια σημαντική συμβουλή, η οποία με προβλημάτισε» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.
Σε ερώτηση για το αν ο γ.γ. του ΟΗΕ κατανοεί τη θέση της Λευκωσίας σχετικά με τη διακοπή των συνομιλιών στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε πως «δεν έχουμε εμπλακεί σε διάλογο που αφορά το Κυπριακό πρόβλημα».
«Αλλά, εν πάση περιπτώσει, γνωρίζω από το παρελθόν ότι η στάση της κάθε πλευράς καθορίζεται ανάλογα με τα γεγονότα. Και τα γεγονότα δικαιολογούσαν απολύτως είτε την απόφαση που πήραμε είτε την στάση που τηρήσαμε και τηρούμε» υποστήριξε ο κ.Αναστασιάδης.
Ο Κύπριος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει απόψε την πρώτη επίσημη έξοδό του, μετά το εξιτήριο που είχε λάβει από το νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή.
Ο κ. Αναστασιάδης θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη το Σάββατο πρωί και θα επιστρέψει στην Κύπρο, μέσω Λονδίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης