Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές - H χώρα θα οδηγηθεί εκεί που πρέπει... σε εθνικές εκλογές

Γιατί δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές - H χώρα θα οδηγηθεί εκεί που πρέπει... σε εθνικές εκλογές
Οι βουλευτές που θα δώσουν ψήφο στο ΠτΔ δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Η τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ είναι η Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014.
Στο ενδεχόμενο να επιτευχθεί ο στόχος των 180 και δοθούν τα απαιτούμενα ΝΑΙ στο πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου Σταύρου Δήμα, το αποτέλεσμα από μόνο του, θα διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα.
Η κυβερνητική πλειοψηφία θα αριθμεί 180 βουλευτές; Θα είναι σε θέση να περνά και να περάσει νέα οικονομικά μέτρα για το «καλό» της χώρας. Είναι πράγματι έτσι;
Και βέβαια Όχι. Οι βουλευτές που θα δώσουν ψήφο στο ΠτΔ δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στα δύο τελευταία χρόνια τα «σκληρά» Μνημόνια με τα βίας περνούσαν από το ελληνικό κοινοβούλιο και με οριακές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα με την εμφάνιση του ΔΝΤ και του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης …κόπηκε στα δύο.
Η κυβερνητική πλειοψηφία …έφτυσε αίμα όπως και ο ελληνικός λαός για να φθάσει εδώ που έφθασε.
Οι διαφωνούντες βουλευτές όμως ήταν … πυρ και μανία και των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που προκάλεσαν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και οδήγησαν στην περικοπή μισθών και συντάξεων.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που εκλέχθηκαν από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές του 2012 έλεγαν τα ίδια και πριν τις εκλογές. Έκαναν λοιπόν γνωστό στους ψηφοφόρους ότι αγωνίζονταν κατά των Μνημονίων και …σταυρώθηκαν από τους πολίτες. Με την αντί- μνημονιακή τους πολιτική, πέρασαν την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Η πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ανέφερε ότι όποιος ψηφίζει προϋπολογισμό ψηφίζει και πρόεδρο. Είχε απόλυτο δίκιο. Δεν μπορεί οι βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό να ψηφίσουν σήμερα τον ΠτΔ.
Ο απλός πολίτης λέει καθημερινά ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν ΠτΔ θα το κάνουν για να προστατεύσουν τα επόμενα 18 μηνιάτικα. Η … σωτηρία της πατρίδας λοιπόν περνά από τη δική τους τσέπη !
Η Ελλάδα και οι Έλληνες δικαιούνται να πάνε σε εθνικές εκλογές για να δώσουν τις απαντήσεις σε όλους.
Ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία για τη χώρα, αν στην εξουσία έρθει μία αριστερή δύναμη, η οποία είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει αρχικά στην ωριμότητα του πολιτικού κόσμου και των πολιτών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης