Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Δύσκολη η πολιτική εξήγηση της αλλαγής ψήφου στην τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Δύσκολη η πολιτική εξήγηση της αλλαγής ψήφου στην τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ
Η χώρα χρειάζεται αλλαγές για να προκύψει μια Βουλή που θα αντικατοπτρίζει τη λαϊκή βούληση τόνισε ο Ν. Παππάς
Την άποψη πως είναι δύσκολο να εξηγηθεί πολιτικά πως ένας βουλευτής που ψηφίζει παρών στις πρώτες δύο ψηφοφορίες για τον ΠτΔ, αλλάζει τη στάση του και ψηφίζει υπέρ στην τρίτη ψηφοφορία εξέφρασε ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
«Είναι λίγο πολιτικά δύσκολο να εξηγήσει κανείς πως μπορεί να αλλάξει άποψη από την 1η μέχρι την 3η ψηφοφορία. Η χώρα χρειάζεται εκλογές για να προκύψει μια Βουλή που θα αντικατοπτρίζει τη λαϊκή βούληση» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Παππάς.
Όπως είπε, «κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι εκλογές θα πρέπει να πάνε το 2016».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατόν να μπει σε καμία τέτοιου τύπου συζήτηση διότι οι εξελίξεις είναι τόσο πυκνές και επειδή υπάρχουν ακόμα κάποια ψήγματα διαφάνειας στην Ελλάδα, έχει έρθει στο φως το e-mail της κυβέρνησης προς την τρόικα με τις δεσμεύσεις της. Αυτά αναδεικνύονται ως και τα επίδικα της σημερινής και των επόμενων δύο ψηφοφοριών στη Βουλή. Αυτά είναι κομβικές επιλογές και δεν μπορούν να γίνουν στην πλάτη του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ.Παππάς.
«Γιατί η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να κλείσει συμφωνία; Γιατί δεν βγήκε ευθαρσώς, να κάνει φανερή την ατζέντα που αποκαλύφθηκε και να εξηγήσει στον κόσμο ότι αυτός είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη;» διερωτήθηκε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.
«Ο κ. Στουρνάρας έκανε παράβαση του καταστατικού της Τράπεζας και ως προς την υποχρέωση του να διαμορφώνει κλίμα ηρεμίας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα. Έχει υπερβεί τα εσκαμμένα κι εμείς κάναμε το αυτονόητο, ανταλλάξαμε απόψεις με τον προηγούμενο διοικητή της κεντρικής Τράπεζας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παππάς, ο οποίος επεσήμανε πως έχει έρθει η ώρα που οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να μιλήσουν με ανοιχτά χαρτιά.
«Το Βερολίνο θα ήθελε να νικήσει η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα. Είναι σαφές. Η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως αντιπαράδειγμα είναι σε εφαρμογή όλα τα χρόνια του μνημονίου. Η Ευρώπη είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης