Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Δεν θα εκλεγεί ΠτΔ – Να πορευτεί η χώρα σε λυτρωτικές εκλογές

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Δεν θα εκλεγεί ΠτΔ – Να πορευτεί η χώρα σε λυτρωτικές εκλογές
Και οι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν για ΠτΔ τόνισε ο κ.Κουβέλης
Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης αναφέροντας ότι η ΔΗΜΑΡ  θέλει «να πορευτεί η χώρα προς εκλογές».
«Στις κάλπες ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιες πολιτικές προτιμά» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουβέλης, αναφέροντας πως και οι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή.
Όπως είπε, η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα «λειτουργήσει λυτρωτικά» για την κοινωνία.
Παράλληλα ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι διαστρεβλώθηκε η πρόσφατη δήλωση του πως δεν θα θεωρήσει ως αποστασία τυχόν θετική ψήφο βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή, υπογραμμίζοντας πως με αυτή την τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε πως τα μέλη της ΚΟ αποδεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις της παράταξης.
Απέδωσε την παρερμηνεία των σχολίων του σε πρόσωπα που «φορούν έναν παραμορφωτικό φακό» και κινούνται με βάση τις «δικές τους στοχεύσεις».
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατήγγειλε ως «λανθασμένη» την «παρέμβαση» του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη «θεσμική παρέμβαση» αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας.
Κληθείς να σχολιάσει το μείζον ζήτημα των πολιτικών συνεργασιών της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης άφησε εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα κομματικά όργανα κατά το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, μετά τις διαδικασίες της προεδρικής εκλογής.
Τόνισε όμως πως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι σύναψη προγραμματικών συμφωνιών και η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης