Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Welt: Εάν ο Τσίπρας εφαρμόσει όσα υπόσχεται, η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα από την ΕΕ

Die Welt: Εάν ο Τσίπρας εφαρμόσει όσα υπόσχεται, η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα από την ΕΕ
Τελεσίγραφο των δανειστών και της γερμανικής κυβέρνησης σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα
Νέα παρέμβαση στο εσωτερικό της ελληνικής πολιτικής σκηνής φέρονται να πραγματοποίησαν η γερμανική κυβέρνηση και οι δανειστές, αποστέλλοντας τελεσίγραφο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Die Welt, στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διαμηνύουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει την πολιτική που επαγγέλλεται θα απομονωθεί η ελληνική οικονομία.
«Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια στα συρτάρια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Μάλιστα υποστηρίζουν προκλητικά ότι «αν παραμείνει ο κ. Σαμαράς στην εξουσία, η ροή της απαραίτητης βοηθείας προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, καθώς έχει επιδείξει συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις».
Παράλληλα κύκλοι των δανειστών ξεκαθαρίζουν ότι «εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στο άρθρο απαριθμούνται, μάλιστα, ορισμένες από τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για υψηλότερους μισθούς και ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων ενώ επισημαίνεται και η δήλωσή του από το Ηράκλειο για τις αγορές που θα χορεύουν πεντοζάλη.
«Είναι μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για την ΑΘήνα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη» προσθέτει ο συντάκτης του άρθρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης