Τελευταία Νέα
Πολιτική

Le Monde: O «κρυμμένος άσσος» του Σαμαρά - Θα προτείνει τη Δαμανάκη στη γ΄ ψηφοφορία

Le Monde: O «κρυμμένος άσσος» του Σαμαρά - Θα προτείνει τη Δαμανάκη στη γ΄ ψηφοφορία
Το πρόσωπο αυτό μάλιστα, που ακούγεται για την τρίτη εκλογή, είναι η πρώην Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη
Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει «έναν άσσο κρυμμένο στο μανίκι του» εκφράζει με άρθρο της η εφημερίδα Le Monde σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ειδικότερα η γαλλική εφημερίδα εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός θα προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας, μετά τον δεύτερο γύρο, νέο υποψήφιο, που θα ικανοποιεί τουλάχιστον τη ΔΗΜΑΡ.
«Το πρόσωπο αυτό μάλιστα, που ακούγεται για την τρίτη εκλογή, είναι η πρώην Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο σημειώνει ότι «πρόκειται για υψηλού κινδύνου εκλογή» ενώ τονίζει ότι «επικρατεί ήδη προεκλογικό κλίμα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι νιώθει έτοιμος να πάρει τα ηνία της χώρας και υπόσχεται την έξοδο από τα μνημόνια, αυτά τα μεγάλα προγράμματα, που οργανώνουν τις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έναντι πιστώσεων 240 δισ ευρώ από το 2010».
Η εφημερίδα εκτιμά ότι «οι Βρυξέλλες δεν δίστασαν να παρέμβουν στις διαπραγματεύσεις», αναφέροντας τις δηλώσεις Juncker περί «οικείων πρόσωπων στην εξουσία», αλλά και την επίσκεψη Moscovici στην Αθήνα, στο πρόγραμμα της οποίας δεν συμπεριελήφθη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς και τις δηλώσεις του ότι «η ιδέα μη εξόφλησης του χρέους ισοδυναμεί με αυτοκτονία».
Ωστόσο, η συντάκτρια αναφέρει πως «για τις Βρυξέλλες οι κίνδυνοι είναι σχετικοί [...] και δεν υπάρχει πανικός» σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τούτο εξηγείται, διότι -όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα- κατ΄αρχήν ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος του και θα υποχρεωθεί πιθανότατα σε συγκυβέρνηση. Δεύτερον και, σύμφωνα με έγκυρη πηγή της συντάκτριας από τις Βρυξέλλες, η σημερινή οικονομική κατάσταση ουδεμία σχέση έχει με εκείνη πριν δύο χρόνια «και πλέον δεν υπάρχει φόβος για ντόμινο σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης