Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Εξεταστική επιτροπή ή ειδικό δικαστήριο για την κυβέρνηση Παπαδήμου

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Εξεταστική επιτροπή ή ειδικό δικαστήριο για την κυβέρνηση Παπαδήμου
Υπό αυτής της διακυβέρνησης ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για την παράδοση της κυριαρχίας της χώρας τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Να συσταθεί εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο για την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, στην οποία συμμετείχε ως υπουργός και ο σημερινός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση  Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνσηςτης εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μητρόπουλος.
Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ερευνηθεί και η απόφαση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου για την είσοδο της χώρας στο πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».
Κληθείς να σχολιάσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ.Μητρόπουλος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για το 2015 ούτε τους όρους που θα θέσει για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL.
Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει άμεσα και μονομερώς όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών ή συντάξεων.
Ωστόσο, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές για άλλα ζητήματα, κυρίως για το δημόσιο χρέος.
Στην τοποθέτηση του κ.Μητρόπουλου αντέδρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος, ο οποίος υπογράμμισε πως μένει έκπληκτος «που ο κ. Μητρόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ μας είπαν σήμερα ότι θα κυβερνήσουν μέσω ειδικών δικαστηρίων».
«Αυτό το έκανε η δεξιά κάποτε», υποστήριξε ο κ.Ντόλιος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης