Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici (Κομισιόν): Δεν αμφισβητείται πλέον η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη

tags :
Moscovici (Κομισιόν): Δεν αμφισβητείται πλέον η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη
Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν
(upd) Η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν αμφισβητείται πλέον, όπως συνέβη την περίοδο 2011-2012, τόνισε ο Επίτροπος της Κομισιόν, Pierre Moscovici, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έσπευσε να τονίσει ότι η Ελλάδα χρειάζεται την ευρωζώνη και η ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων περί Grexit, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα», τόνισε ο Moscovici.
Στο τέλος του Φεβρουαρίου θα φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της σχέσης μας.
Η Ελλάδα χρειάζεται πιστωτική γραμμή και αυτή θα εξασφαλιστεί από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ανέφερε ο Moscovici.

Επαφές με Στουρνάρα, Σκρέκα, Βρούτση - Ικανοποίηση για τις μεταρρυθμίσεις 
Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας Κώστα Σκρέκα και Γιάννη Βρούτση είχε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Pierre Moscovici ενώ συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ενώ στο επίκεντρο των επαφών τους βρέθηκαν δημοσιονομικά θέματα αρμοδιότητος του υπουργείου Εργασίας, καθώς και θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο Moscovici εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. 
Ο Moscovici θα συναντηθεί και με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα.
Ο Επίτροπος δήλωσε «έκπληκτος» για το έργο που έχει συντελεστεί και ότι δεν περίμενε η Ελλάδα να έχει κάνει τόσες αλλαγές, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Η μείωση της γραφειοκρατίας ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις Οικονομικές Υποθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, το θέμα συζήτησης επικεντρώθηκε γύρω από τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάργηση όσο το δυνατόν περισσότερων γραφειοκρατικών εμποδίων και έγινε ενημέρωση για την πρόσφατη κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης άδειας λειτουργίας για 103 οικονομικές δραστηριότητες, στις οποίες εντάσσονται 897 επαγγέλματα.
Ο Moscovici συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα,  με το προσωπικό της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα αλλά και με τα μέλη της Task Force ενώ στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Χθες ο Γάλλος Επίτροπος παρακάθισε σε δείπνο που παραχώρησε προς τιμή του στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός τον ξενάγησε στο Μουσείο μαζί με τον διευθυντή του, τον καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.
Παρόντες στο δείπνο ήταν οι υπουργοί Γκίκας Χαρδούβελης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Σκρέκας, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου.
Σημειώνεται πως κατά τις χθεσινές τους δηλώσεις ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, τη μεγαλύτερη, όπως είπε, που έγινε ποτέ.


(πρώτη ενημέρωση 16 Δεκεμβρίου 08:14)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης