Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκρέκας: Θα εκλεγεί ΠτΔ - Οι βουλευτές δεν θα βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτεια

Σκρέκας: Θα εκλεγεί ΠτΔ - Οι βουλευτές δεν θα βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτεια
Για τους πλειστηριασμούς διευκρίνισε ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία
Καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με υπερήμερες οφειλές εμφανίσθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από σύσκεψη που είχε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Όπως διευκρίνισε, αν και δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών, διαβεβαίωσε ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει» καθώς υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας.
Σημειώνεται πως από 1ης Ιανουαρίου 2014 και μέχρι 31 Δεκεμβρίου απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί στην κύρια κατοικία, όπως αυτή έχει δηλωθεί στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει για την επέκταση του ισχύοντος καθεστώτος, απάντησε πως στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών.
Για το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, δήλωσε «πολύ αισιόδοξος», εκτιμώντας πως οι βουλευτές «θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτεια».
Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «η μάχη της κυβέρνησης την επιτάχυνση της ανάπτυξης, τη μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση των τιμών εν όψει του γιορτινού τραπεζιού συνεχίζεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης