Τελευταία Νέα
Πολιτική

Από πότε οι εκλογές είναι πιστωτικό γεγονός; - Θα ακούσουμε πολλές ανοησίες

Από πότε οι εκλογές είναι πιστωτικό γεγονός; - Θα ακούσουμε πολλές ανοησίες
Έχουμε διαβάσει πολλά...αλλά ότι οι εκλογές είναι πιστωτικό γεγονός....πάει πολύ στην φαντασία ορισμένων
Η Σοφία Βούλτεψη η κυβερνητική εκπρόσωπος, προφανώς και αγνοεί την έννοια του πιστωτικού γεγονότος.
Κατανοούμε την πολιτική προπαγάνδα και τα παιχνίδια μικροπολιτικής ή τα επικοινωνιακά σλόγκαν στον βωμό του λαϊκισμού αλλά δεν μπορούμε να διαβάζουμε ανοησίες.
Δεν αποκαλούμε ανόητη την κυβερνητική εκπρόσωπο, κάθε πρόσωπο πρέπει να αντιμετωπίζεται θεσμικά, αλλά θεωρούμε ανόητη την προσέγγιση της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι οι εκλογές θεωρούνται πιστωτικό γεγονός.
Πρόσφατα η Moody’s θεώρησε τις πρόωρες εκλογές credit negative.
Πιστωτικό γεγονός….σημαίνει ότι η Ελλάδα θα επιλέξει την λύση του haircut στο χρέος για να υπάρξει πιστωτικό γεγονός.
Αν αυτό συμβεί θα είναι μια καλή λύση για το μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδος και σίγουρα θετική εξέλιξη για την κοινωνία σε αντίθεση με τις φαιδρές λύσεις της επιμήκυνσης του χρέους.
Όμως να υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος ότι οι εκλογές είναι πιστωτικό γεγονός….είναι επιχείρημα γελοίο.
Η επίκληση στον φόβο είναι μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία.

Τι υποστήριζε η Moody’s πρόσφατα

Credit negative θα είναι για την Ελλάδα οι πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody's, ο οποίος τονίζει ότι πλέον οι κίνδυνοι λόγω της επίσπευσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αυξάνονται.
Στην ανάλυση της με τίτλο "Presidential election risk accelerating early parliamentary elections, a credit negative" (Οι προεδρικές εκλογές αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, εξέλιξη αρνητική για την αξιολόγηση), η Moody's επισημαίνει ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο για πρόωρες εκλογές τότε οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα καθυστερήσουν να καταλήξουν.
Το σενάριο αυτό θα επιβεβαιωθεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έως τις 29 Δεκεμβρίου 2014.
Στις 9 Δεκεμβρίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε την επίσπευση της προεδρικής εκλογής κατά δύο μήνες.
Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό εκλογικό όριο για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βουλή σήμερα, οι πρόωρες προεδρικές εκλογές επιταχύνουν τον κίνδυνο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.
Αυτό είναι πιστωτικά αρνητικό για την ελληνική κυβέρνηση (Caa1 / σταθερό), δεδομένου ότι θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για τη συνέχεια του προγράμματος της Τρόικας, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου έτους.
Επίσης, είναι αρνητική εξέλιξη για την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ αυξάνει τους κινδύνους ρευστότητας και χρηματοδότησης για τη χώρα, καταλήγει η Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης