Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαράζ συσκέψεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτη συνεδριάζει η Πολ. Γραμματεία, Τέταρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Μπαράζ συσκέψεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτη συνεδριάζει η Πολ. Γραμματεία, Τέταρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στις συνεδριάσεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος
Τριήμερο έντονων διεργασιών συσκέψεων και προετοιμασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της ερχόμενη Τετάρτη να κάνει «θετικό ταμείο».
Στόχος η συμπολίτευση να μην κατορθώσει να συγκεντρώσει πάνω από 160 βουλευτές που είναι όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου και το «ψυχολογικό όριο της συγκυβέρνησης».
Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρας βρίσκονται σε επικοινωνία κυρίως με τους ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και τον Πάνο Κάμενο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου προσβλέπουν για να φτάσουν τον πολυπόθητο αριθμό των «121» που θα φέρει τις εθνικές κάλπες.
Σε ότι αφορά τους 10 βουλευτές που συνθέτουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, αν και έχουν την «έξωθεν καλή μαρτυρία», τόσο του προέδρου Φώτη Κουβέλη όσο και της απόφασης που έλαβε η κεντρικά η Αγ. Κωνσταντίνου και οι βουλευτές της, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν παύουν να στέκονται με «καχυποψία» αν ομάδα βουλευτών διαφοροποιηθεί.
Σήμερα το πρωί ο Αλ. Τσίπρας έχοντας επιστρέψει από τις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις σε Ηράκλειο και Λάρισα, θα έχει σειρά συσκέψεων στο γραφείο με τους στενούς του συνεργάτες, το προεδρείο της Κοινοβουλευτική Ομάδας ενώ την Τρίτη θα συνέλθει και πάλι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στα γραφεία της Αγ. Κωνσταντίνου.
Την Τετάρτη και πριν ξεκινήσει η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου θα συνεδριάσει στην Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος με τον Αλ. Τσίπρα να δίνει τις τελευτές οδηγίες για τις τρείς ψηφοφορίες αλλά και τον προεκλογικό «ρυθμό» ζητώντας ετοιμότητα, προσοχή και συντονισμό σε όλες τις κινήσεις.

«Προσχηματική η Αναθεώρηση με στόχο τους …180»
Επιπλέον την Τρίτη πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει.
«Η δήθεν πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ανοίξει τώρα το θέμα της αναθεώρησης είναι προσχηματική και έχει στόχο να …εκβιάσει ή να παγιδέψει την ψήφο κάποιων βουλευτών στην εκλογή προέδρου» σχολίαζε βουλευτής του κόμματος επισημαίνοντας ότι «ο χρόνος για μία τόσο σοβαρή θεσμική - συνταγματική αλλαγή δεν φθάνει».
«Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρτίσει τη δική του πρόταση για τις απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα τις οποίες και έχει καταθέσει δημόσια δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με προχειρότητα ένα τόσο σημαντικό ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση φέρνει με …επικοινωνιακούς καθαρά όρους» συμπλήρωνε η ίδια πηγή ξεκαθαρίζοντας ότι αμέσως μετά τις εκλογές, από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα θα ανοίξει».

Δ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης