Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πεπεισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Πεπεισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο Ε. Βενιζέλος επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιέργησε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας
Την πεποίθηση ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, σε πολιτική συγκέντρωση στην Καστοριά, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και είναι οργανωτικά έτοιμο για αυτές.
Ταυτόχρονα, ο Ε. Βενιζέλος επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιέργησε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που οδήγησε στην παράταση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές.
Αναφερόμενος στη στάση κάποιων βουλευτών στο θέμα της προεδρικής εκλογής είπε ότι του θυμίζουν το αμερικάνικο ανέκδοτο με τις γαλοπούλες που χαίρονται επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα και θα τις σφάξουν, εννοώντας ότι δεν θα επανεκλεγούν αν οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο και σε πρώτο πρόσωπο ότι θα είναι ο εγγυητής της ενότητας του, αρκεί και άλλοι να κρατήσουν στάση ευθύνης.
«Βρισκόμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν από την έξοδο από το Μνημόνιο, με προληπτική πιστωτική γραμμή, χωρίς νέο δάνειο, είμαστε έτοιμοι να απογειωθούμε και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαία θετικές, αν δεν έχουμε πολιτική αβεβαιότητα και το πεδίο θα είναι καθαρό μέχρι τις εκλογές τον Ιούνιο του 2016», είπε στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος.
Προειδοποίησε ότι οι θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μιλάει για ασυνέχεια του κράτους και μονομερείς ενέργειες .
«Οποιαδήποτε μαγκιά στην Ε.Ε. πληρώνεται με τρόπο καταλυτικό και άμεσο και ο ψευτοτσαμπουκάς στην Κομισιόν για θέματα της απολύτου αρμοδιότητας της, φέρνει άμεση και ζεστή την εκδίκηση της», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με γουνοποιούς.
Χαρακτήρισε ως «το πιο επικίνδυνο ψέμα» το ερώτημα «τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε» και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν τα θα είχε γίνει αν είχε επικρατήσει η ασύνταχτη χρεοκοπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης