Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σ. Βούλτεψη: Η δήλωση Λαφαζάνη σημαίνει άμεση χρεοκοπία και χάος

Σ. Βούλτεψη: Η δήλωση Λαφαζάνη σημαίνει άμεση χρεοκοπία και χάος
«Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στις αγορές» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος
Νέα επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, αυτή τη φορά με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Π. Λαφαζάνη ότι σε περίπτωση που το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, δεν πρόκειται να πληρώσουν τα ομόλογα του Δημοσίου που λήγουν το 2015.
Ειδικότερα η κ. Βούλτεψη δήλωσε: «Αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία και χάος. Ίσως για αυτό σήμερα ο οικονομικός τους σύμβουλος κ. Λαπαβίτσας ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι έτοιμος να εφαρμόσει το 'Σχέδιο Β'» για επιστροφή της χώρας στη δραχμή».
«Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στις αγορές» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων.
Όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια καθώς κάθε κυρίαρχη χώρα αποφασίζει με βάση τα συμφέροντα της και δεν θέτει τις αποφάσεις της υπό την έγκριση τρίτων.
«Μετά την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων θα πρέπει η κυβέρνηση να ανοίξει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη διαγραφή του χρέους» υπογράμμισε ο κ.Λαφαζάνης.
Λίγο νωρίτερα η κ. Βούλτεψη επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ.
Η κ. Βούλτεψη κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ότι «επιμένει στο καταστροφικό σενάριο της… ασυνέχειας του κράτους και συνεχίζει να στέλνει μηνύματα ασυνέπειας, με δηλώσεις περί δήθεν "επανελέγχου όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ"».
Όλες οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ είναι νόμιμες και αποτελούν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου, υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης