Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούμαστε στην καταστροφή

Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούμαστε στην καταστροφή
Τυχόν εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει κινδύνους για έξοδο από την Ευρωζώνη τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Στα σενάρια καταστροφολογίας επιμένει η κυβέρνηση, καθώς μια ημέρα μετά την ομιλία Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε ότι με βάση αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι πάμε σε καταστροφή, εάν δεν εκλεγεί ΠτΔ.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ, η κα.Βούλτεψη απέρριψε κάθε ενδεχόμενο προσωρινής συνεννόησης με το ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης τύπου Παπαδήμου, υπογραμμίζοντας πως «η Δημοκρατία έχει κάποια όρια, και όριο είναι ο εκβιασμός».
Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την τοποθέτηση Σαμαρά, ότι τυχόν εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει κινδύνους για έξοδο από την ευρωζώνη, σημειώνοντας πως «από την ώρα που υπάρχει αποσταθεροποίηση αλλάζουν και οι συνθήκες».
Η κα. Βούλτεψη κάλεσε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ζητώντας από όσους αμφιταλαντεύονται να «μας πουν τι θα γίνει» στις αγορές μέχρι τις εθνικές εκλογές σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος και διαλυθεί το κοινοβούλιο.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επέρριψε ευθέως ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αρνητικές εξελίξεις στις αγορές, αλλά και για τα προβλήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
«Οι αγορές είναι πολύ ευαίσθητες σε κάθε μήνυμα πολιτικής αστάθεια [και] η στάση της τρόικα έγινε πιο σκληρή λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι κι αν συμφωνήσετε εγώ δεν ακολουθώ», τόνισε η κα.Βούλτεψη, η οποία κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να «κλείσει το στόμα του» κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως έπραξε η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης