Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Πρώτα ακύρωση μνημονίου, μετά το αίτημα για διαγραφή του χρέους

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Πρώτα ακύρωση μνημονίου, μετά το αίτημα για διαγραφή του χρέους
Αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Π. Λαφαζάνης
Την άποψη ότι πρώτο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας είναι η ακύρωση της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών της νόμων εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος τόνισε ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει το αίτημα για διαγραφή του χρέους.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων.
Όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια καθώς κάθε κυρίαρχη χώρα αποφασίζει με βάση τα συμφέροντα της και δεν θέτει τις αποφάσεις της υπό την έγκριση τρίτων.
«Μετά την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων θα πρέπει η κυβέρνηση να ανοίξει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη διαγραφή του χρέους» υπογράμμισε ο κ.Λαφαζάνης.
«Κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Παίρνει υπόψη της το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον», τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.
Όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις των αγορών, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη εξέλιξη» την πτώση του Χρηματιστηρίου, προσθέτοντας όμως πως η πτώση «δρομολογήθηκε» από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και δεν αντανακλά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους φόβους τους πως μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος της χώρας.
Απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης πως η συμπεριφορά της Κουμουνδούρου έχει υπονομεύσει τη διαπραγματευτική θέση της Αθήνας έναντι της τρόικα, ο κ. Λαφαζάνης αντέτεινε πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να «ενδυναμώνουν» τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, «εφόσον όμως θέλει να διαπραγματευτεί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης