Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tη συνδρομή της Γερμανίας για τη δίμηνη παράταση του μνημονίου ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

Tη συνδρομή της Γερμανίας για τη δίμηνη παράταση του μνημονίου ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος
Να ψηφίσει το SPD τη δίμηνη παράταση και τη συμφωνία για την προληπτική γραμμή στήριξης, ζήτησε ο Βενιζέλος από τον Gabriel
Τη συνδρομή του Z. Gabriel ως αρχηγού του SPD, του κόμματος της Merkel, ώστε να εξελιχθεί ομαλά η ψηφοφορία στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, σχετικά με την δίμηνη παράταση και τη συμφωνία για την προληπτική γραμμή στήριξης, ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.
Ειδικότερα μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στόχος των συναντήσεων του με τον κ. Schauble και τον κ. Gabriel είναι η υποστήριξη της έγκρισης της δίμηνης παράτασης που θα συζητηθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε τους κυρίους Gabriel και Schauble ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους όρους σταθερότητας συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις με την τρόικα, ώστε μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να υπάρχει ένα καθαρό δίμηνο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ο κ. Gabriel από την πλευρά του, επαναβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να βοηθά με δικές του πρωτοβουλίες την προσπάθεια για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.
Στην ατζέντα της συνάντησης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών βρέθηκαν επίσης η πραγματική οικονομία της Ελλάδας, η διμερής συνεργασία, οι επενδυτικές ευκαιρίες και η ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα κύκλοι της ελληνικης Αντιπροεδρίας, απορρίπτουν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάνοντας λόγο για «σενάρια εκτός εποχής».
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουν κάποιοι πως «θα τους χαριστούν οι εταίροι αν αθετήσουν τις συμφωνίες μας», υπογραμμίζοντας ότι αν διενεργηθούν πρόωρες εκλογές, η έκβασή τους θα κριθεί προεκλογικά και όχι με τα δεδομένα των σημερινών δημοσκοπήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης