Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: O Σαμαράς ψάχνει εναγωνίως 25 βουλευτές για να σώσει την κυβέρνησή του

Bloomberg: O Σαμαράς ψάχνει εναγωνίως 25 βουλευτές για να σώσει την κυβέρνησή του
Μάχη με τον χρόνο δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με το Bloomberg
«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να διευρύνει την υποστήριξή του μέσα στο κοινοβούλιο στην προσπάθειά του να εκλέξει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποφύγει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο πιο χρεωμένο της Ευρώπης» τονίζει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Σαμαράς μέσα σε μία μόλις εβδομάδα πρέπει να συμπληρώσει τον αριθμό των 180 βουλευτών για να σώσει την ελληνική κυβέρνηση.
Παράλληλα σημειώνει ότι οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να ψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπογραμμίζει ότι
«Ο Σαμαράς απομένει να βρει ακόμα 17 ψήφους από τους 300 για να βρει στο ενισχυμένη πλειοψηφία που χρειάζεται για να εκλέξει νέο Πρόεδρο».
«Δεν θέλω πρόωρες εκλογές γιατί έτσι θα καταστραφεί η οικονομία» δήλωσε ο Παναγιώτης Μελάς, ένας από τους ανεξάρτητους που έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει υπέρ του κυβερνητικού υποψηφίου.
Μεταξύ των υπολοίπων που έχουν επιβεβαιώσει ότι θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ο Γιώργος Νταβρής, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Σπύρος Λυκούδης. Σύμφωνα με το Bloomberg, άλλοι τέσσερις δηλώνουν ότι πιθανότατα θα ψηφίσουν υπερ του Σταύρου Δήμα, ωστόσο, δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους επειδή η απόφασή τους δεν είναι ακόμα η τελική.
«Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής από την ελληνική κυβέρνηση έχει επαναφέρει την αβεβαιότητα και τον φόβο τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Ωστόσο, φαίνεται να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια παρατεταμένη περίοδος με τη συγκεκριμένη Βουλή “όμηρο” της προεδρικής εκλογής θα επιδείνωνε την πολιτική αβεβαιότητα» υποστηρίζει ο Ανδρέας Αντωνιάδης, επικεφαλής λέκτορας παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Sussex.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης