Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ): Μόνο εάν υπάρξει εθνικό ζήτημα οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν για ΠτΔ

Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ): Μόνο εάν υπάρξει εθνικό ζήτημα οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν για ΠτΔ
Ερωτηματικά για τη στάση των ΑΝΕΛ
Την άποψη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν ομόφωνα να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτός και εάν προκύψει εθνικό θέμα, εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλης.
«Δεν θα ψηφίσω για την προεδρία της Δημοκρατίας καθώς υπάρχει ομόφωνη απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αν όμως συμβεί κάτι, όπως για παράδειγμα ένα εθνικό θέμα, ίσως το κόμμα να αλλάξει τη στάση του» υπογράμμισε ο κ.Χαϊκάλης μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm.
Ο κ.Χαϊκάλης υποστήριξε πως η απόφαση των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν για ΠτΔ δεν είναι θέμα προσώπου.
Όπως είπε το κόμμα έχει λάβει απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας πως «η επιλογή του Σταύρου Δήμα είναι κομματική και όχι υπερκομματική και δεν δικαιώνει την ψήφο εκείνων που θα ήθελαν να ψηφίσουν».
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις της στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα υποστήριξε και αυτή ότι δεν θα ψηφίσει για ΠτΔ, τονίζοντας ότι «θα ψήφιζε υπέρ σε περίπτωση που συνέβαινε στην χώρα ένα συνταρακτικό γεγονός, όπως ένας εθνικός κίνδυνος».
Οι δηλώσεις αυτές των δύο βουλευτών των ΑΝΕΛ προκαλούν ερωτήματα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν διευκρινίζουν ποιος είναι εκείνος ο εθνικός κίνδυνος ή το σοβαρό εθνικό θέμα που θα μπορούσε να αλλάξει τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με το ζήτημα της προεδρικής εκλογής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης