Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Σαμαρά συνώνυμο του χάους - Πρώτος ο πρωθυπουργός προκαλεί τις αγορές

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Σαμαρά συνώνυμο του χάους - Πρώτος ο πρωθυπουργός προκαλεί τις αγορές
Δεν είναι οι αγορές αυτές, που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Σκουρλέτης
Με την φράση «η κυβέρνηση είναι συνώνυμο του χάους», ο Πάνος Σκουρλέτης εξαπέλυσε νέα, προεκλογικού χαρακτήρα, επίθεση στην κυβέρνηση και, προσωπικά, στον Αντώνη Σαμαρά.
Στην άτυπη ενημέρωση στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι, όπως και το 2012, που έλεγε ότι θα διαπραγματευτεί, έτσι και τώρα προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό, αλλά και τους ξένους, ότι διαθέτει τους 180 βουλευτές και ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Δήμα «επιλογή στενή και κομματική, με στόχο να συσπειρώσει τον χώρο της κεντροδεξιάς», σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να επιτύχει μία αξιοπρεπή ήττα».
Δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος, όπως είπε, και η κυβέρνηση έχει μόνο ζητούμενο τη διαχείριση της ήττας της.
«Λίγη σημασία έχει το πρόσωπο», είπε ο κ. Σκουρλέτης και προσδιόρισε το προεκλογικό δίλημμα προεξοφλώντας την προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας ότι αυτό είναι «ή Σαμαράς και μνημόνιο ή εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, στηριγμένο σε ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή».
Αναφερόμενος, μάλιστα στις δηλώσεις Schäuble, με ειρωνικό ύφος, επεσήμανε ότι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, «παρομοίωσε τον κ. Σαμαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου την εποχή των Καννών και δεν ξέρω αν πιστεύει ότι αυτό τον τιμά».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του ότι ενδέχεται να υπάρξει μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Διεθνή Τύπο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να οργανώσει τα δικά της πολιτικά διλήμματα, για να αποκρύψει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές».
«Ο κ. Σαμαράς λειτουργεί τυχοδιωκτικά, τόσο εντός, όσο και εκτός, είναι αναξιόπιστος και δεν διαθέτει σχέδιο», είπε ο κ. Σκουρλέτης, για να συμπληρώσει με νόημα ότι «οι αγορές έχουν τη δική τους λογική, ο πρώτος που τις προκαλεί και τις ερεθίζει είναι ο κ. Σαμαράς και σε κάθε περίπτωση, οι αγορές δεν είναι εκείνες, που θα καθορίσουν τα πολιτικά πράγματα μιας χώρας».
Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης, σημείωσε ότι «από τους μεγαλομετόχους των συστημικών τραπεζών δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό το κλίμα που καλλιεργείται για φυγή κεφαλαίων, καθώς υπάρχουν τα πρόσφατα stress tests που αποδεικνύουν ότι οι τράπεζες είναι ανθεκτικές».
Τέλος, χαρακτήρισε φωτοβολίδα το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν είχε πραγματική πρόθεση και, αναφερόμενος στις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και στο ενδεχόμενο να στηρίξουν την εκλογή ΠτΔ, έκανε λόγο για «εκτροπή και συνταγματικό πραξικόπημα και θα αποτελεί κοσμοϊστορικό γεγονός η εκλογή Προέδρου με χιτλερικές ψήφους».

Δ. Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης