Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Βαρύ τσαλάκωμα για τον Α. Σαμαρά απόσυρση της υποψηφιότητας Δήμα

Δ. Παπαδημούλης: Βαρύ τσαλάκωμα για τον Α. Σαμαρά απόσυρση της υποψηφιότητας Δήμα
Αν αυτό γίνει, θα είναι μειωτικό για τον κ. Δήμα, ενώ θα είναι μια ακόμη αυτοδιάψευση του πρωθυπουργού, τόνισε
Βαρύ τσαλάκωμα για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, χαρακτήρισε το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι «αν αυτό γίνει, θα είναι μειωτικό για τον κ. Δήμα και μια ακόμη αυτοδιάψευση του πρωθυπουργού, που δεσμεύτηκε χθες ενώπιον του ελληνικού λαού ότι ο κ. Δήμας είναι υποψηφιότητα και για τις τρεις ψηφοφορίες».
«Μας έχει συνηθίζει σε είπα – ξείπα και ψέματα ο πρωθυπουργός, αλλά αυτό θα ήταν βαρύ τσαλάκωμα και για τον ίδιο και τον κ. Δήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς ποια θα είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον μεσολαβήσουν εθνικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «επειδή είμαστε σοβαρό κόμμα, το κεφάλαιο αυτό θα ανοίξει για εμάς μετά τις εκλογές, γιατί υποστηρίζουμε ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να εκλεγεί από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή».
Πρόσθεσε δε, ότι όπως έχει επανειλημμένως πει ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας, «είμαστε ανοικτοί σε μια συναινετική επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», για να προσθέσει ότι όπως το έχουν διαμορφώσει το Σύνταγμα ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει σημαντικές αρμοδιότητες, μπορεί όμως να συμβολίζει και ευρύτερη συναίνεση χρήσιμη για τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης