Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Γεωργιάδης: Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Α. Γεωργιάδης: Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις αγορές και αυτό φάνηκε και από το χθεσινό κραχ στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της συγκυβέρνησης 
«Ναι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα χρεοκοπήσουμε», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στα πλαίσια ραδιοφωνικής συνέντευξης στον Real Fm.
«Αποφάσισα να μην λέω ψέματα στον κόσμο», τόνισε ο βουλευτής της συγκυβέρνησης, προτού προβείς την ανωτέρω δήλωση, ενώ συμπλήρωσε πως «μετά από μένα το είπε η Capital, το είπε η Bank of America, το είπαν οι New York Times, το είπε η Wall Street Journal, το είπαν, σήμερα, οι Financial Times».
Ο Α. Γεωργιάδης κατέληξε πως «κάποια στιγμή πρέπει να έχουμε και ανοιχτά αυτιά να καταλαβαίνουμε τι μας λένε», και αυτό κατά την άποψή του είναι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
«Ωραίες οι αναλύσεις καφενειακού τύπου, αλλά όταν θες να βγεις στις αγορές οφείλεις να μπορείς να κερδίζεις την εμπιστοσύνη τους», συνέχισε ο βουλευτής, για να δηλώσει έπειτα πως «ένα κυβερνητικό κόμμα, όπως θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν προκαλεί τρόμο στις αγορές, αυτό μπορεί να φαντάζει κάπως ηρωικό, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να είναι και πένθιμο».
Ως προς την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και την πρόταση του Σταύρου Δήμα, για το ανώτατο αυτό αξίωμα, ο Α. Γεωργιάδης ανέφερε πως «το κλίμα μέχρι την Προεδρική Εκλογή, θα θέσει ξεκάθαρα διλλήματα στους βουλευτές», ενώ πρόσθεσε ότι «ο κ. Δήμας έχει την κοινή αποδοχή όλου του πολιτικού κόσμου» και κανένας δεν έχει «να πει κάτι αρνητικό για τον κ. Δήμα».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συμβούλευσε ότι δεν θα πρέπει να προδικάζουμε την εκλογική διαδικασία, ακόμα και αν «σήμερα φαίνεται πολύ δύσκολο να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», διότι «αυτή κρύβει ακόμα εκπλήξεις».
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως το κλίμα που διαμορφωθεί ως εκείνη την στιγμή μπορεί να παίξει ρόλο, όπως «για παράδειγμα το χθεσινό κραχ στο χρηματιστήριο», για το οποίο θεωρεί ότι «ήταν ένα μήνυμα».
«Μπορεί να έχουμε εκλογές και, σε ένα μήνα, να είναι Πρωθυπουργός ο Τσίπρας», σημείωσε ο Α. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας, ωστόσο, πως ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμοι να προβούν σε κάποιο συμβιβασμό, καθώς «λένε ταυτόχρονα δύο διαφορετικά πράγματα».
«Από τη μία ότι θα καταργήσουν τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου και από την άλλη, ότι δεν θα κάνουν μονομερής ενέργειες», κατέληξε ο βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης