Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: Η επιλογή Δήμα για ΠτΔ μπορεί να διασώσει την κυβέρνηση Σαμαρά

Bloomberg: Η επιλογή Δήμα για ΠτΔ μπορεί να διασώσει την κυβέρνηση Σαμαρά
Πιθανή επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις των πιστωτών από τις πρώτες μάλιστα μέρες διακυβέρνησης τηε
Ως ευκαιρία του Αντώνη Σαμαρά να επιβιώσει στην κυβέρνηση βλέπει το πρακτορείο Bloomberg την επιλογή του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς βλέπει τον πρωθυπουργό της Ελλάδα να απευθύνεται με αυτόν τον τρόπο στα συντηρητικά στρώματα της παράταξης του.
Ο 73χρονος πρώην Επίτροπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσφέρει στον Σαμαρά τη σύνδεση του με τη βάση του κόμματος, δίνοντας το μήνυμα στην παράταξη του ότι εάν δεν συσπειρωθεί μπορεί να χαθεί η εξουσία από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το Bloomberg επικαλείται δηλώσεις του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδη Χατζή, ο οποίος τόνισε ότι πολλοί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκαν στη Βουλή για πρώτη φορά το 2012.
Είναι λογικό να θέλουν να ξαναεκλεγούν ή ακόμη και να κρατήσουν τις έδρες τους, προσθέτει ο κ. Χατζής.
Με άλλα λόγια, σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, πριν μάλιστα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, τότε πιθανή επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις των πιστωτών από την πρώτη μάλιστα εβδομάδα διακυβέρνησης της.
Αυτή η τακτική θα αποδυναμώσει το ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δύο κύριες ομάδες από όπου μπορεί να προσπαθήσει να αντλήσει θετικές ψήφους για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα που πριν από δύο χρόνια διαφώνησαν με τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, και το οποίο έχει 12 βουλευτές.
Η άλλη ομάδα είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι είναι ήδη 24.
Σύμφωνα με την Δάφνη Χαλικιοπούλου, καθηγήτρια στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Reading, αρκετοί από αυτούς τους βουλευτές συνδέονται με τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι οι βουλευτές αυτοί νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια για την απώλεια της έδρας τους, σε περίπτωση νέων εκλογών, προσθέτει ο κ. Χατζής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης