Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σημίτης στο CNBC: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλη μία κρίση

Σημίτης στο CNBC: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλη μία κρίση
«Σοφή κίνηση» χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας
Σοφή κίνηση χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, την απόφαση επίσπευσης της προεδρικής εκλογής σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλη μία κρίση.
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη σταθερότητα, πρέπει να πάμε σε εκλογές», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προχωρήσει σε εκλογές, να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα συζητήσει με την Ε.Ε. το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους».
Όπως σημείωσε, «αν δεν γίνει αυτό, η κατάσταση που θα διαμορφωθεί κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι», προσθέτοντας ότι μια κρίση δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η προεδρική εκλογή είναι κρίσιμη για την Ελλάδα και την οικονομική και πολιτική της σταθερότητα, σημειώνοντας ότι «αν η παρούσα κυβέρνηση αποκτήσει εκ νέου την πλειοψηφία και θέλει να συνεχίσει τις ήδη υφιστάμενες πολιτικές με την Ε.Ε., εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό όσον αφορά το ερώτημα του χρέους».
Ωστόσο, υπογραμμίζει, «αν εκλεγεί ένα κόμμα που δεν δέχεται τις υφιστάμενες συνθήκες και θέλει να αλλάξει πολλά σημεία από τις δανειακές συμβάσεις, τότε θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση».
Ο κ. Σημίτης δηλώνει τέλος, ότι αν πετύχει το στοίχημα Σαμαρά με την προεδρική εκλογή, τότε, η τρόικα των διεθνών οργανισμών, ήτοι Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ, θα είναι πιο επιεικής με την Ελλάδα και την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης.
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ο κ. Σημίτης στο περιθώριο της εκδήλωσης στο London School of Economics με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του The European debt crisis –The Greek case (Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους- Η ελληνική περίπτωση), εκτίμησε ότι ότι δεν πρόκειται να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή του ΠτΔ, υπογραμμίζοντας πως  «καμία χώρα δεν θα βγει από την ευρωζώνη, και αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο, η χώρα που θα βρεθεί εκτός θα έχει αξεπέραστα προβλήματα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης