Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμερα η επίσκεψη του J. Biden στον Κύπριο πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη

Σήμερα η επίσκεψη του J. Biden στον Κύπριο πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται 
Επίσκεψη από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, αναμένεται να έχει σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος νοσηλεύεται και αναρρώνει στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Μανχάταν, μετά από χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ.
Ειδικότερα, ο Biden πρόκειται να μεταβεί στο νοσοκομείο και να συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο, περίπου στις 6 το απόγευμα, τοπική ώρα, ενώ σημειώνεται ότι νωρίτερα, πριν την επέμβαση του Ν. Αναστασιάδη, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.
Επιπλέον, μετά την επέμβαση του κ. Αναστασιάδη, ο J. Biden συνομίλησε τηλεφωνικά με τη σύζυγο του Κύπριου προέδρου, Άντρη Αναστασιάδη και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της υγείας του.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται να έχει επίσκεψη και από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon, αφότου πάρει εξιτήριο και μεταβεί σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.
Υπενθυμίζεται πως ο Κύπριος πρόεδρος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, για τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώχινας βαλβίδας, καθώς και για διόρθωση καρδιακής αρρυθμίας, με τους θεράποντες γιατρούς να σημειώνουν πως η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του «είναι σταθερή και εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά».
Ο πρόεδρος της Κύπρου είχε εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης το Σάββατο το βράδυ και εκτιμάται ότι «αν όλα κυλήσουν ομαλά», θα εξέλθει από το νοσοκομείο την ερχόμενη Δευτέρα.
Μάλιστα, ο προσωπικός γιατρός του, καρδιοχειρουργός, δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, είχε δηλώσει πως «απ' ότι φαίνεται θα είναι εφικτό ο κ. Αναστασιάδης να επιστρέψει στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης