Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Βερολίνο ο Βενιζέλος – Συνάντηση το απόγευμα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, W. Schaeuble

Στο Βερολίνο ο Βενιζέλος – Συνάντηση το απόγευμα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, W. Schaeuble
Διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί από σήμερα ο υπ. Εξωτερικών
Διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα το απόγευμα (στις 17:00) θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Βερολίνο ο κ.Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Sigmar Gabriel αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier.
Η συνάντηση με τον Schaeuble αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατόπιν και των τελευταίων εξελίξεων στην Ελλάδα τόσο με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής όσο και με τη δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα.
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα ο Schaeuble και μετά την ολοκλήρωση εργασιών του Ecofin υποστήριξε ότι υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα που δημιουργεί οικονομικές αναταράξεις.
« Γι' αυτό ακούσαμε την ανακοίνωση Σαμαρά, χωρίς να προκαλέσει έκπληξη σε όλους μας, καθώς υπάρχουν μυστικά που κάνουμε ότι δεν ξέρουν οι άλλοι και οι άλλοι κάνουν ότι δεν ξέρουμε εμείς. Αλλά τώρα έγινε γνωστή και είναι καλή απόφαση. Στο τέλος όμως την ευθύνη έχουν το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο Schaeuble,  ο οποίος συνέκρινε τη σημερινή κατάσταση με την περίοδο διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και την απόφαση του να πάει σε δημοψήφισμα.
«Βιώσαμε αυτή την κατάσταση, αν θυμάστε, και στο Συμβούλιο των Καννών, όταν διαπραγματευτήκαμε με τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια την επόμενη ημέρα αποσύρθηκε υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενζέλου» υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης