Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Ωμή παρέμβαση του κερδοσκοπικού κεφαλαίου η σημερινή κατακρήμνιση του Χ.Α.

Στρατούλης: Ωμή παρέμβαση του κερδοσκοπικού κεφαλαίου η σημερινή κατακρήμνιση του Χ.Α.
"Πρόκειται για τρομοκρατικού τύπου εκφοβιστική παρέμβαση στο λαό"
Για «ωμή παρέμβαση του κερδοσκοπικού κεφαλαίου» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, αναφερόμενος στη ραγδαία πτώση του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ειδικότερα, από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης κατήγγειλε την ωμή παρέμβαση του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.
Όπως εξήγησε ο Δ. Στρατούλης, στόχος των αγορών είναι να επηρεάσουν τις ταχύτατες εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί ώστε να μην γίνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Ας σημειωθεί πως σε παρόμοιες καταγγελίες προέβη και ο Π. Λαφαζάνης.
«Πρόκειται για τρομοκρατικού τύπου εκφοβιστική παρέμβαση στο λαό, στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, στην Αριστερά και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Δ. Στρατούλης.
«Να διευκρινίσω από τώρα, ότι δεν μας τρομάζει αυτή η επίθεση των λεγόμενων αγορών, δηλαδή των μαντρόσκυλων φυλάκων του μνημονιακού συστήματος της χώρας αλλά αντίθετα, ενισχύει την αποφασιστικότητα μας να εφαρμόσουμε το αντιμνημονιακό πρόγραμμά μας μέχρι τέλος, χωρίς να υποκύψουμε σε καμία απειλή» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης τη σημερινή κατάρρευση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Σε άρθρο στην ιστοσελίδα iskra.gr, η οποία εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πτέρυγας και της ομάδας Λαφαζάνη στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται «ωμή παρέμβαση» των αγορών ενάντια στην Αριστερά» η πτώση του Γενικού Δείκτη.
«Η ανησυχία των λεγόμενων αγορών για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα με αφορμή κυρίως τα χαλκευμένα stress test των ελληνικών τραπεζών.
Παράλληλα, όμως, η νευρικότητα και τα σκαμπανεβάσματα του χρηματιστηριακού δείκτη και των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων αποτελούν και μια σαφή προειδοποίηση και πίεση προς την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα επικρατήσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και θα έχει σαφέςαριστερό πρόσημο.
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες συνοδεύονται από τις πολυποίκιλες πιέσεις τόσο από τοεγχώριο όσο και από το διεθνές κατεστημένο, όχι μόνο δεν πρέπει να τρομοκρατήσουν μιακυβέρνηση της Αριστεράς αλλά, αντίθετα, η κινδυνολογία των αγορών θα πρέπει να ενισχύσει τηναποφασιστικότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς, προκειμένου να φέρει σε πέρας το δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο ανορθωτικό έργο της», αναφέρει το άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης