Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για Ρωμανό - Ξεκινά απεργία δίψας

Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για Ρωμανό - Ξεκινά απεργία δίψας
Αύριο, Τετάρτη θα ξεκινήσει και απεργία δίψας αν ψηφιστεί η τροπολογία για την εξ' αποστάσεως φοίτηση
Την πρόταση της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει όλα τα νόμιμα μέσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Νίκος Ρωμανός, για να παρακολουθήσει τις σπουδές του, υπερασπίστηκε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου στη Βουλή, απορρίπτοντας τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.
Στην πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, περιλαμβάνεται η εξ αποστάσεως παρακολούθηση με ειδικό σύστημα που θα τοποθετηθεί στον χώρο των φυλακών, επιτρέποντας έτσι στον Νίκο Ρωμανό να παρακολουθεί τόσο τα θεωρητικά όσο και τα εργαστηριακά μαθήματα.
Η πρώτη τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση και προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Ρωμανό, με πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών, έως ότου ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες για να υιοθετηθεί ως λύση το «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής παρακολούθησης.
Η δεύτερη τροπολογία, που υπογράφεται από έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή και τον κ. Πανούση, προβλέπει ότι είναι δυνατό να χορηγείται άδεια με τη χρησιμοποίηση συσκευών εντοπισμού, ενώ για εκκρεμείς υποθέσεις μπορεί να χορηγείται άδεις με τη συνοδεία εκπαιδευτικού.
Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι και οι δυο τροπολογίες έχουν αοριστίες, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ο υπουργός να υποκαθιστά τα δικαστικά όργανα τα οποία έχουν την ευθύνη να αποφασίζουν για τέτοιου είδους ζητήματα.
Συμπλήρωσε ότι δεν είναι δυνατό να δίνεται εκπαιδευτική άδεια σε όλους, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το θέμα μπορεί να λυθεί αρχικά με την λύση της παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως και στη συνέχεια με τη χρήση συσκευών εντοπισμού.
Η τοποθέτηση του κ. Αθανασίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε σοκαρισμένη από τον απάθεια του υπουργού. Έκανε μάλιστα λόγο για πολιτικούς απατεώνες, καθότι, όπως είπε, η ίδια η κυβέρνηση έβαλε τον Νίκο Ρωμανό στη διαδικασία να δώσει εξετάσεις εισαγωγής στη σχολή ΤΕΙ όπου θέλει να φοιτήσει.
Σημειώνεται ότι ο Ν. Ρωμανός δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε απεργία δίψας αν περάσει από τη Βουλή, ως έχει, η τροπολογία της κυβέρνησης για την εξ αποστάσεως φοίτηση των κρατούμενων.
Ειδικότερα ο συνήγορος του Φραγκίσκος Ραγκούσης επισήμανε ότι «λύση είναι και το ‘βραχιολάκι’», ενώ εξέφρασε την ελπίδα την τελευταία στιγμή η πολιτεία να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της.
Η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να ψηφιστεί απόψε το βράδυ στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης