Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Δήμας: Μοναδική μου μέριμνα είναι το συμφέρον της πατρίδας και του λαού μας

Στ. Δήμας: Μοναδική μου μέριμνα είναι το συμφέρον της πατρίδας και του λαού μας
Ο κ. Δήμας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που πρότειναν την υποψηφιότητα του
Το συμφέρον της Ελλάδας χαρακτηρίζει μοναδική του μέριμνα ο Σταύρος Δήμας λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Mάλιστα ο κ. Δήμας εστιάζει στη συνεννόηση και το διάλογο και απευθύνει κάλεσμα προς όλες τις πλευρές να υπερβούν, «με θάρρος και αίσθημα ευθύνης, ό,τι τυχόν μας χωρίζει».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Δήμα:
«Αυτήν την κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, βρισκόμαστε μπροστά στο ανώτατο καθήκον της εθνικής ενότητας. Αυτή η ενότητα στην κοινή προσπάθεια για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας και του ελληνικού λαού, είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για την έξοδο από την κρίση και το πέρασμα σε μια νέα εποχή προόδου και αξιοπρέπειας.
Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που πρότειναν την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο Κομμάτων.
Η τιμή που νιώθω πολλαπλασιάζεται από τα θετικά σχόλια που ήδη διατυπώθηκαν και από την αντιπολίτευση για το πρόσωπό μου. Τους ευχαριστώ και εκλαμβάνω την στάση τους ως αναγνώριση μιας πορείας που είχε πάντα οδηγό της την συνεννόηση και τον διάλογο.
Απευθύνω θερμό χαιρετισμό στις Κορίνθιες και στους Κορίνθιους συμπατριώτες μου που με ανέδειξαν πολίτικό τους εκπρόσωπο για πολλά χρόνια.
Θέλω να βεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους Βουλευτές και όλους τους Έλληνες, ότι μοναδική μου μέριμνα θα είναι, όπως ήταν και μέχρι τώρα, το συμφέρον της πατρίδας και του λαού μας.
Καλώ όλους να υπερβούμε, με θάρρος και αίσθημα ευθύνης, ό,τι τυχόν μας χωρίζει.
Γιατί αυτό που μας ενώνει είναι ανώτερο, ισχυρότερο και μονιμότερο, για το παρόν και το μέλλον.
Είναι η Ελλάδα».

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Την αισιοδοξία του για την εξεύρεση 180 βουλευτών που θα τον εκλέξουν στην Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε σε δημοσιογράφους ο Σταυρός Δήμας, τονίζοντας ότι απαιτείται ενότητα για να ξεπεραστεί η κρίση.
Ειδικότερα στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την πρόταση της κυβέρνησης για την υποψηφιότητά του, ο κ. Δήμας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τις ΚΟ των κομμάτων αλλά και όλους εκείνους που ανεξάρτητα αν θα τον ψηφίσουν, όπως ανέφερε, είπαν καλά λόγια για εκείνον.
Μάλιστα ερωτηθείς αν απευθύνει πρόσκληση στα κόμματα να τον ψηφίσουν, εξέφρασε την επιθυμία του να συμβάλει στην ενότητα του ελληνικού λαού.
«Ευχαριστώ πολύ τις πολιτικές δυνάμεις που με στηρίζουν. Τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον κόσμο της Κορίνθου (σ.σ εκλογική περιφέρεια του κ. Δήμα όταν ήταν βουλευτής)... Ευχαριστώ όμως και αυτούς που δεν θα με ψηφίσουν για τις καλές κουβέντες για την υποψηφιότητά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης