Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Οι άνθρωποι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας – Μήνυμα κατά της διαφθοράς

Αβραμόπουλος: Οι άνθρωποι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας – Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Διαφθοράς, η οποία γιορτάζεται σήμερα 9/12, ο Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέδωσε επίσημη δήλωση
«Η διαφθορά υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού και βλάπτει την αξιοπιστία της ΕΕ ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει την ευρωπαϊκή οικονομία με περίπου 120 δισ. Ευρώ ετησίως», ανέφερε σε επίσημη δήλωσή του, σχετικά με την Διεθνή Ημέρα κατά της Διαφθοράς, ο Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια.
«Η αποτελεσματικότητα των πολιτικών κατά της διαφθοράς διαφέρει κατά πολύ από το ένα κράτος μέλος στο άλλο», σχολίασε ο Επίτροπος, ενώ πρόσθεσε πως «συνεπώς είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε τον πόλεμο κατά της διαφθοράς».
«Δεν καταχράται η εξουσία τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι είναι εκείνοι που κάνουν κατάχρηση της εξουσίας», διεμήνυσε ο Δ. Αβραμόπουλος.
Συμπλήρωσε πως «οι σχετικές προσπάθειες πρέπει να ενταθούν και η Επιτροπή θα είναι παρούσα σε αυτή την διαδικασία, παροτρύνοντας τα κράτη μέλη να πάρουν περισσότερα μέτρα», καταλήγοντας ότι «η διαφάνεια και η χρηστή διακυβέρνηση αποτελούν τους πυλώνες των δημοκρατικών μας αξιών και την πεμπτουσία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης