Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Ντινόπουλος: Σταθερότητα ή περιπέτεια το δίλημμα της προεδρικής εκλογής

Α. Ντινόπουλος: Σταθερότητα ή περιπέτεια το δίλημμα της προεδρικής εκλογής
Γελοία η κουβέντα περί αποστασίας, όταν η ψηφοφορία είναι φανερή, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών
Σταθερότητα ή περιπέτεια είναι το δίλημμα της προεδρικής εκλογής κατά τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι τα περί αποστασίας όσων ψηφίσουν είναι γελοία, από τη στιγμή που η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι φανερή.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο κ. Ντινόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια απόφαση ευθύνης, όπου όλοι οι βουλευτές«μπαίνουμε μπροστά σε μια καθοριστική απόφαση», «θέλουμε σταθερότητα, ομαλότητα, την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο ή την περιπέτεια;».
«Η χώρα βγαίνει οριστικά από το Μνημόνιο», σημείωσε και τόνισε ότι «αν θα βγει τον Δεκέμβρη ή στις αρχές Φλεβάρη, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, ατό που θέλουν οι Έλληνες είναι ομαλότητα και σταθερά βήματα εξόδου από το Μνημόνιο».
Σημείωσε ακόμη ότι και θεωρητικά και επί της ουσίας υπάρχει το ενδεχόμενο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και απέρριψε το περί αποστασίας επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «η κουβέντα περί αποστασίας, για να δείτε το γελοίο του επιχειρήματος αυτού, δεν υπάρχει σε μια φανερή ψηφοφορία. Είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι contradiction interni, ακυρώνει η μία την άλλη».
Διερωτήθηκε δε, τι συνδιαλλαγή και αποστασία μπορεί να γίνει όταν η ψηφοφορία είναι φανερή.
Μάλιστα, αντιστρέφοντας το ερώτημα που θα βρει η κυβέρνηση τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών, σημείωσε ότι «επειδή οι αριθμοί έχουν και πολιτική σημασία και δεν είναι απλή αριθμητική, αντιστρέφω και πάλι το ερώτημα: όταν ο κ. Τσίπρας και όσοι είναι στην αντιπολίτευση πρεσβεύουν ότι δεν θα εκλεγεί ΠτΔ, από πού έχουν τους 121 βουλευτές για να μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή» και έκανε λόγο για τυχοδιωκτισμό, σημειώνοντας ότι «συνυπολογίζουν και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, οπότε καταλαβαίνετε την τυχοδιωκτικότητα των επιλογών αυτών».
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν θα μπορούσε παρά να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή λόγω της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των ακραίων θέσεων που υιοθετούσε, «όπως μας έλεγε στη Βουλή ότι αν ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είμαστε κάτι σαν προδότες και αποστάτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης