Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Η Ελλάδα βγαίνει από τον κύκλο των υπέρμετρων θυσιών

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Η Ελλάδα βγαίνει από τον κύκλο των υπέρμετρων θυσιών
Ο Σταύρος Δήμας ο καταλληλότερος για να διαδεχθεί τον Κ. Παπούλια είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Την άποψη πως η Ελλάδα βγαίνει από τον κύκλο των υπέρμετρων θυσιών και ότι μεταβαίνει στο καθεστώς προληπτικής  γραμμής εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος  μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
«Το  νέο καθεστώς δεν είναι δάνειο, δεν είναι μνημόνιο, δεν είναι η συχνά προσβλητική επιτήρηση από την Τρόικα αλλά ένας «θώρακας προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος.
«Πρόκειται για έναν μηχανισμό διαφύλαξης των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού έτσι ώστε το πολύ σε έναν χρόνο να είμαστε μια χώρα χωρίς την ανάγκη του θώρακα προστασίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Δυστυχώς έτσι διαμορφώνεται η σχέση ανάμεσα στα κράτη και τις αγορές ώστε αυτές να πιστοποιούν την «ανεξαρτησία» τους, η οποία ταυτίζεται με τη δυνατότητά τους να δανείζονται με χαμηλά επιτόκια» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι μαζί με τον πρωθυπουργό εξέτασαν πολύ προσεκτικά την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμου.
«Γιατί για να πετύχουμε, καταλήξαμε στην επιλογή ενός προσώπου που εκπληρώνει στο ακέραιο τις προδιαγραφές του προεδρικού αξιώματος. Είναι ένα πολιτικό πρόσωπο μετριοπαθές, με μακρά διαδρομή, ευπαρουσίαστο διεθνώς, με μεγάλη υπουργική και κυβερνητική εμπειρία, καταξιωμένο ως Επίτροπος Περιβάλλοντος στην ΕΕ και μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του ρυθμιστή του πολιτεύματος, του εκπροσώπου της εθνικής ενότητας, του συμβόλου της συναίνεσης» υπογράμμισε ο κ.Βενιζέλος
«Πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Κάρολου Παπούλια» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης