Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση προτείνει Δήμα για ΠτΔ ποντάροντας στους αναποφάσιστους ανεξάρτητους βουλευτές

Η κυβέρνηση προτείνει Δήμα για ΠτΔ ποντάροντας στους αναποφάσιστους ανεξάρτητους βουλευτές
Από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της κεντροδεξιάς με υπερκομματικό προφίλ ο Σταύρος Δήμας
Ως κίνηση προσέγγισης στους αναποφάσιστους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς αλλά και στους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρείται η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Σταύρο Δήμα.
Ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου στη ΝΔ, αποτελεί ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της κεντροδεξιάς με πολυετή θητεία και εμπειρία στα ευρωπαϊκά πεπραγμένα.
Είναι χαρακτηριστικό πως τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Επίτροπος της ΕΕ, αρχικά ως Επίτροπος για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις και από το Νοέμβριο του ίδιους έτους ορίστηκε Επίτροπος Περιβάλλοντος, αφήνοντας αρκετά καλές εντυπώσεις από τη θητεία του στις Βρυξέλλες.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ.Δήμας τόσο στην Κομισιόν όσο και στη ΝΔ διατήρησε ένα μετριοπαθές προφίλ, το οποίο του επιτρέπει να χαίρει υπερκομματικής εκτίμησης.
Παράλληλα ο κ.Δήμας έχει ταυτιστεί με την πορεία της ΝΔ και του χώρου της Κεντροδεξιάς καθώς από το 1977 έως το 2004 έχει εκλεγεί μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αν και το τελευταίο διάστημα είχε απομακρυνθεί από τα κομματικά του καθήκοντα.
Συνεπώς με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση Σαμαρά φέρεται να ποντάρει στους αναποφάσιστους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς, «κλείνοντας» παράλληλα το μάτι και στους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Επιπλέον, είναι τέτοιο το προφίλ του κ. Δήμα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποκλείει θετικές ψήφους και από το στρατόπεδο της Δημοκρατικής Αριστεράς, εφόσον εκδηλωθεί διάθεση διαφοροποίησης βουλευτών από την επίσημη κομματική γραμμή.
Σημειώνεται πως επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατόπιν και της συνάντησης που θα έχει στις 15:00 μετά το μεσημέρι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης