Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Η αγορά εκτιμά ότι ο Σαμαράς θα βρει τους 180 για τον ΠτΔ

Reuters: Η αγορά εκτιμά ότι ο Σαμαράς θα βρει τους 180 για τον ΠτΔ
Οριστικό τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση αναφέρει το δημοσίευμα
Τη θέση ότι η αγορά έχει την αίσθηση πως η κυβέρνηση Σαμαρά θα βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διατυπώνει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία για την προεδρική εκλογή κατά δύο μήνες, κάνοντας λόγο για μια αιφνιδιαστική κίνηση που ως απώτερο στόχο έχει να δώσει ένα οριστικό τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα.
Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, εάν ο Σαμαράς δεν καταφέρει να βρει τους 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν τον υποψήφιο ΠτΔ που θα προτείνει.
Ωστόσο, κατά το Reuters, αξιωματούχοι και αναλυτές υποστηρίζουν πως η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική διαδικασία είναι ένα σημάδι ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που σήμερα μετρά 155 βουλευτές, έχει βελτιώσει τις πιθανότητες της να εξασφαλίσει τη στήριξη που χρειάζεται.
«Η αίσθηση της αγοράς είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι πιο βέβαιος ότι θα βρει τους 180 βουλευτές, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα» αναφέρει μιλώντας στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, αναλυτής της Beta Securities.
Παράλληλα το δημοσίευμα επικαλείται αξιωματούχους της κυβέρνησης, οι οποίοι αναφέρουν ότι η κίνηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να δώσουν μια παράταση δύο μηνών στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και όχι μια εξάμηνη παράταση του μνημονίου, προοπτική στην οποία εναντιωνόταν η Αθήνα, έδωσε ώθηση, προσφέροντας στην χώρα αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει την καθυστερημένη επανεξέταση του πακέτου διάσωσης της πριν βγει από το πρόγραμμα.
«Υπάρχει μια θετική δυναμική τώρα και είμαστε αισιόδοξοι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πολιτική αβεβαιότητα να επικρατεί», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
Το δημοσίευμα αφού αναφέρει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ποντάρει την πολιτική της επιβίωση στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, αφού υπογραμμίζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βρει τους 180 και άρα η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει με την τοποθέτηση του Κώστα Παναγόπουλου από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Alco.
«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έκανε τη σωστή κίνηση, μειώνοντας την περίοδο της πολιτικής αβεβαιότητας και προσθέτοντας ένα νέο στοιχείο στο δίλημμα: το εάν δηλαδή η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα κλείσει από την παρούσα κυβέρνηση ή εάν θα υπάρξει το ρίσκο να εκλεχθεί μια άλλη κυβέρνηση, η οποία ενδεχομένως να μην κλείσει ποτέ τη διαπραγμάτευση με την τρόικα» ανέφερε ο κ.Παναγόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης