Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Δύσκολο να εκλεγεί ΠτΔ – Δεν προκύπτουν οι 180

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Δύσκολο να εκλεγεί ΠτΔ – Δεν προκύπτουν οι 180
Δεν διαφαίνεται αυτοδυναμία το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Φ. Κουβέλης
Την εκτίμηση ότι είναι πολύ δύσκολο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι δεν βλέπει να προκύπτουν οι 180.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή, ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επισπευστεί η διαδικασία για τα μέσα Δεκεμβρίου, διότι όπως είπε βρίσκεται έξω από τη συνταγματική ανοχή.
«Βέβαια δεν μπορώ τίποτε να αποκλείσω. Έχει σχέση πάντοτε με το τι αναμένει η κυβέρνηση από το Eurogroup» είπε ο κ.Κουβέλης, εκτιμώντας πάντως δεν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.
«Εκτιμώ ότι πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει μια συμφωνία. Αν το περιεχόμενό της θα είναι νέα επαχθή μέτρα, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος επανέλαβε την πρόταση του για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στο ζήτημα του χρέους.
«Μία νέα συμφωνία η οποία, ανεξάρτητα από το πώς θα ονομάζεται, περιέχει νέα μέτρα, αυτομάτως θα σημάνει περαιτέρω αποδυνάμωση της κυβέρνησης και δη της Νέας Δημοκρατίας», υποστήριξε ο κ.Κουβέλης.
Αναφορικά με τον ΠτΔ και τις διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, ο κ.Κουβέλης είπε ότι «σε ότι αφορά τους δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ η θέση τους είναι ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα, στην άνοιξη του 2015, αλλά θα πρέπει να υπάρξει η προηγούμενη δέσμευση ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές».
«Ούτως η άλλως, φαίνεται ότι η πολυπόθητη για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδυναμία, δεν προκύπτει. Δεν έχει περιβάλλοντα συμμαχικό χώρο και εκτιμώ ότι τα πράγματα θα έχουν εξελίξεις, ίσως μέχρι στιγμής και απρόβλεπτες. Εκτιμώ ότι δεν θα δούμε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία. Θα έχουμε ενδιάμεσα σχήματα, αλλά τη μεγάλη συμμαχία δεν θα τη δούμε στην Ελλάδα», είπε ο κ. Κουβέλης σχετικά με το αν θα υπάρξει κυβέρνηση την επόμενη μέρα.
«Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ, είναι ότι από την ώρα που δεν επισφραγίζεται η πολιτική συναίνεση δεν θα ψηφίσουμε για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η πολιτική που ασκείται δεν διαμορφώνει συναινετικές συνθήκες. Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απόφαση αναφορικά με την εκλογική της τακτική», τόνισε ο κ.Κουβέλης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης