Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Είμαι βέβαιος για την εκλογή ΠτΔ - Όχι εκλογές και μέτρα - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν θα συμβεί

Σαμαράς: Είμαι βέβαιος για την εκλογή ΠτΔ - Όχι εκλογές και μέτρα - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν θα συμβεί
Ο Τσίπρας υμνεί έναν 20χρονο που καταδικάστηκε για ληστεία με καλάσνικοφ
(upd15)Με ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, πως είναι αλαζονικός και προσβάλλει τη Βουλή, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
"Ο αλαζονικός Τσίπρας μας απαγόρευσε την ελευθερία γνώμης.
Ο Τσίπρας προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή και τους βουλευτές.
Οι βουλευτές δεν θα επιτρέψουν να εκβιάζεται η ελεύθερη γνώμη τους", διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς, σε απάντηση της πρότασης του Αλ. Τσίπρα να οδηγηθεί η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές, εάν ο προϋπολογισμός του 2015 ψηφιστεί με λιγότερες από 180 ψήφους.
"Η κοινωνία δεν θέλει εκλογές", πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, συνεχίζοντας να απαντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
"Ο Τσίπρας υμνεί έναν 20χρονο που καταδικάστηκε για ληστεία με καλάσνικοφ", σημείωσε στη συνέχεια, αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.
Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, αρχίζει μία νέα φάση για την Ελλάδα, αφού οι μεγάλες δοκιμασίες τελειώνουν, όπως τελειώνει επίσης η εποχή της μεγάλης λιτότητας.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την έξοδο από το μνημόνιο", σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός.
Συνεχίζοντας την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η κυβέρνηση ξεπέρασε τους στόχους για τον προϋπολογισμό του 2014.
Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2015, πρόσθεσε για να σημειώσει ταυτόχρονα πως ο προϋπολογισμός του 2015 μηδενίζει το έλλειμμα συνολικά.
Όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, πρέπει να συμφωνήσουμε με την τρόικα προκειμένου να πάμε στην επόμενη ημέρα.
"Η τρόικα μας ζήτησε να λάβουμε έκτακτα, οριζόντια μέτρα, αλλά εμείς απαντήσαμε πως τέτοια μέτρα θα έκαναν ζημιά στην ανάκαμψη", σημείωσε, για να παραδεχθεί ωστόσο πως "Δεχθήκαμε κάποια μέτρα, κυρίως διαρθρωτικά".
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως θα υπάρχει μία μικρή, τεχνική καθυστέρηση μέχρι να πάμε στην επόμενη ημέρα.
"Οι διαφορές με την τρόικα έχουν μικρύνει, αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί τελείως", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς, περιγράφοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Η Ελλάδα σύντομα θα βγει από την εποχή των μνημονίων, δεν δίστασε ωστόσο να δηλώσει.
Στρέφοντας εκ νέου τα βέλη του στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως "Όποιος θελήσει να επιστρέψει στα ελλείμματα, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα μνημόνια".
"Η προληπτική πιστωτική γραμμή θα μας προφυλάξει από τις διεθνείς αναταράξεις", εξήγησε ο πρωθυπουργός για να δεσμευθεί στη συνέχεια πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης, χωρίς να κινδυνεύσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
"Όταν η πολιτική αβεβαιότητα τερματιστεί, τα επιτόκια θα μειωθούν περαιτέρω", εκτίμησε ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει πως όσο προχωράει η ανάπτυξη, τόσο το χρέος θα μειώνεται.
"Εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας τερματίζουμε την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα", διεμήνυσε, κατηγορώντας εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ πως δημιουργεί την πολιτική αβεβαιότητα.
"Μόνο οι αγορές είναι αρμόδιες να κρίνουν εάν το χρέος είναι βιώσιμο ή όχι", εξήγησε επίσης, για να συμπληρώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, για να μην μας δανείσουν οι αγορές.
"Βγαίνουμε από το μνημόνιο και μπαίνουμε σε μία μεταβατική περίοδο ενός έτους, με διακριτική επιτήρηση", δήλωσε ο κ. Σαμαράς, περιγράφοντας τη μορφή της προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης της Ελλάδας.
"Μεταξύ Ελλάδας και κόμματος, ο Τσίπρας είναι με το κόμμα", υποστήριξε ο πρωθυπουργός, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
"Ετοιμάζονται ταχύτατα και άλλες αποκρατικοποιήσεις και επενδύσεις", δεσμεύθηκε επίσης ο πρωθυπουργός.
Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πύλη εμπορίου μεταξύ Ευρώπης - Ανατολής, σημείωσε και τόνισε πως η κυβέρνηση έκανε μεγάλες τομές στην εξωτερική πολιτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδεται για την πορεία της ανεργίας και της ανάπτυξης, τόνισε, σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εχθρός της αλλαγής, πρόσθεσε επίσης ο πρωθυπουργός, ανεβάζοντας εκ νέου στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.
Στη συνέχεια προειδοποίησε πως εάν δεν εκλέξει η τωρινή Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε δεν θα υπάρχει νέο Σύνταγμα τουλάχιστον έως το 2021.
"Η συνταγματική αναθεώρηση θα θωρακίσει την πολιτική σταθερότητα και θα ανοίξει το δρόμο για τις μεταρρυθμίσεις", σημείωσε επίσης ο κ. Σαμαράς.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ξεσηκώσει τα συνδικάτα, τα πανεπιστήμια και τους μαθητές για να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά δεν του βγήκε...", υποστήριξε, με νόημα, ο πρωθυπουργός, καταλογίζοντας ευθύνες για "απίστευτη υποκρισία" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε αποσταθεροποιητικό τον λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και καταστροφή για τη χώρα τις πρόωρες εκλογές.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει με εκλογές για να πετύχει την απόλυτη αποσταθεροποίηση", τόνισε.
"Η παρούσα Βουλή θα καταφέρει να εκλέξει ΠτΔ, είμαι βέβαιος για αυτό", διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς.
Είτε θα βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα σταθεροποιηθεί η χώρα είτε ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, προειδοποίησε επίσης ο πρωθυπουργός.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εκπρόσωπος όλων όσων μας έφεραν στην κρίση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει όλους τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, όλους τους επαγγελματίες του μπάχαλου", τόνισε.
"Προϋπολογισμός, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνταγματική αναθεώρηση αποτελούν πραγματική επανάσταση", σημείωσε επίσης ο κ. Σαμαράς, ενώ στρεφόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με νόημα:
"Κύριε Τσίπρα είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί στη χώρα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης