Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ονοματολογίας συνέχεια για ΠτΔ - Τον Κωνσταντόπουλο προτείνει ο Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ)

Ονοματολογίας συνέχεια για ΠτΔ - Τον Κωνσταντόπουλο προτείνει ο Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ)
"Πρέπει να μείνει εκτός κομματικών παιγνίων ο Πρόεδρος"
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ονοματολογία γύρω από τον επόμενο Πρόεδρο της Βουλής, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σηφουνάκη να προτείνει τον… Ν. Κωνσταντόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ!
Από το βήμα της Βουλής, ο πράσινος βουλευτής πρότεινε τον Ν. Κωνσταντόπουλο για τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξηγώντας πως μ’ αυτήν την επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται και οι εθνικές εκλογές θα αποφευχθούν.
«Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και ο κίνδυνος διάλυσης της Βουλής εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων είναι επικίνδυνη οδός» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «έχουν την ευθύνη να προτείνουν ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους πέρα από τα στενά κομματικά όρια».
«Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Προτάθηκε πριν από 10 χρόνια, πρόσωπο με ιστορία και αγώνες, μέρος μίας αδικημένης γενιάς. Πρέπει να προστατέψουμε την θεσμική αξιοπρέπεια και την θεσμική αυτοδυναμία του ανώτερου πολιτειακού αξιώματος. Πρέπει να μείνει εκτός κομματικών παιγνίων ο Πρόεδρος» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως χθες, Πέμπτη, η ανεξάρτητη βουλευτής, Κ. Μάρκου πρότεινε τον Π. Αυγερινό ή τη Μ. Γιαννάκου.
Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει τον Δ. Αβραμόπουλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης