Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκρέκας: Αναγκαία η διεύρυνση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας - Τουρκίας

Σκρέκας: Αναγκαία η διεύρυνση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας - Τουρκίας
«Οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας έχουν ως αποκλειστικό στόχο την ευημερία των λαών μας»
Τη διεύρυνση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας και Τουρκίας ως προϋπόθεση για την επίτευξη καλών σχέσεων γειτνίασης, εξήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας.
Μιλώντας στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό forum, ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως οι Έλληνες και οι Τούρκοι επιχειρηματίες μπορούν να διαδραματίσουν εποικοδομητικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, διευρύνοντας τον κύκλο της μεταξύ τους συνεργασίας σε οικονομικό επίπεδο.
«Οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας και όλοι οι πολιτικοί των δύο χωρών έχουμε ως αποκλειστικό στόχο την ευημερία των λαών μας» σημείωσε εν συνεχεία, τονίζοντας πως η ευημερία μπορεί να επιτευχθεί μόνο εφόσον διασφαλιστεί ένα περιβάλλον σταθερότητας, ηρεμίας, ασφάλειας και ειρήνης, το οποίο επιτυγχάνεται με τον αμοιβαίο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο κρατών.
Παράλληλα, εξήρε τις διμερείς επιχειρηματικές συνεργασίες, καθώς η Τουρκία κατατάσσεται στην 1η θέση των χωρών, που εισάγουν ελληνικά προϊόντα.
Την ίδια στιγμή, γνωστοποίησε πως οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία ανέρχονται στα 6,6 δισ. δολάρια.
«Η σύσφιξη των οικονομικών δεσμών θα έχει ως επιπλέον πλεονέκτημα την προώθηση της φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς, κάτι που θα είναι προς όφελος τόσο των Ελλήνων όσο και των Τούρκων» κατέληξε ο Κ. Σκρέκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης