Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λυκούδης (ανεξάρτητος βουλευτής): Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθούν – Έχουμε κρίσιμα θέματα να αντιμετωπίσουμε

Λυκούδης (ανεξάρτητος βουλευτής): Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθούν – Έχουμε κρίσιμα θέματα να αντιμετωπίσουμε
Τη δημιουργία εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους πρότεινε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Έκκληση στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθούν διότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα κρίσιμα θέματα απηύθυνε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2015 ο κ.Λυκούδης τόνισε ότι «η χώρα έχει το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο αν επικρατήσει η αντίληψη των εθνικών συναινέσεων και συνεννοήσεων».
«Καλούμε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε», είπε ο κ.Λυκούδης, σημειώνοντας πως θα επιλέξει ο κυρίαρχος λαός τις ορθότερες πολιτικές όταν έρθει η ώρα.
«Στις κρίσιμες όμως στιγμές για την χώρα, μπορούμε τουλάχιστον να συνεννοηθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης του δημοσίου χρέους «για να βρούμε την καλύτερη λύση χωρίς κανένα ρίσκο της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας».
Ο κ.Λυκούδης μίλησε για ένα πολιτικό σύστημα που απεδείχθη συνολικά ανίκανο και ανεπαρκές για εθνική συνεννόηση σε ένα δίκαιο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με την κυβερνητική πλευρά, όπως είπε,  εσχάτως να βιάζεται να δώσει την αίσθηση εξόδου από το πρόγραμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση, μεθυσμένη από τις δημοσκοπικές επιδόσεις της, να αξιώνει εδώ και τώρα εκλογές.
Με την τοποθέτηση του αυτή ο κ.Λυκούδης συντάσσεται με τους βουλευτές εκείνους που φέρονται να υπογράφουν την πρωτοβουλία περί εθνικής συνεννόησης μέσω της εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, της έναρξης της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης και της πορείας προς εκλογές εντός του 2015.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης