Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη γραμμή της κυβέρνησης εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου καθόρισαν Σαμαράς - Βενιζέλος

Τη γραμμή της κυβέρνησης εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου καθόρισαν Σαμαράς - Βενιζέλος
Τον βηματισμό και τη στάση της κυβέρνησης επανακαθόρισαν Σαμαράς - Βενιζέλος - Παρών και ο ΥΠΟΙΚ, Γκ. Χαρδούβελης
(upd) Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με κύριο αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. 
Στη σύσκεψη κατά την οποία καθορίστηκε η γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης, έλαβε μέρος και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. 
Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της έλευσης του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, το απόγευμα, στην Αθήνα.
Στη συζήτηση στο EuroWorking Group χθες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών προέτρεψαν τις δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία για την αξιολόγηση ως τις 14 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα δημοσίευμα του Reuters που επικαλούνταν έγγραφο της Ευρωζώνης υποστήριζε ότι οι υπουργοί  Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέταζαν την παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης κατά έξι μήνες, έως τα μέσα του 2015, ούτως ώστε να δοθεί χρόνος στην Αθήνα να καλύψει πιθανές καθυστερήσεις εν όψει της προεδρικής εκλογής.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων  Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να καθορίσουν εκ νέου το βηματισμό τους και τη στάση τους απέναντι στα αιτήματα της τρόικας, από τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν αποδέχεται εξάμηνη παράταση του μνημονίου.
Στη σύσκεψη μάλιστα παρών είναι και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βενιζέλος απέδωσε σε «βαθιά πολιτικούς λόγους» τη δυσπιστία των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα και την επιφυλακτικότητά τους «να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και για πρόωρες εκλογές.
Σενάριο ωστόσο που διέψευσε κατηγορηματικά λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Αντικείμενο της συνάντησης αναμένεται να είναι και η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu.

Πρώτη ενημέρωση: 08:49, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης