Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα παιχνίδια στην υπόθεση Ρωμανού - Η κυβέρνηση επιδιώκει να στήσει σκηνικό έντασης

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα παιχνίδια στην υπόθεση Ρωμανού - Η κυβέρνηση επιδιώκει να στήσει σκηνικό έντασης
Η απόρριψη του αιτήματος αιτήματος του Νίκου Ρωμανού δείχνει αυταρχισμό, αναλγησία και εκδικητικότητα τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Αυταρχική, ανάλγητη και εκδικητική» χαρακτηρίζει την άρνηση του αιτήματος του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
Παράλληλα κάνει λόγο για επικίνδυνο παιχνίδι προβάλλει το ερώτημα εάν η κυβέρνηση φλερτάρει με την ιδέα να στήσει σκηνικό έντασης με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού και την επικείμενη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ότι η υπόθεση Ρωμανού γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι ο κ. Αθανασίου παραβλέπει την πραγματικότητα που είναι ότι όλη η κοινωνία τάσσεται υπέρ του αιτήματός του να σπουδάσει.
Η απόρριψη του αιτήματος αιτήματος του Νίκου Ρωμανού δείχνει αυταρχισμό, αναλγησία, εκδικητικότητα και είναι έξω από τις αξίες του δημοκρατικού νομικού πολιτισμού, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως και στους έγκλειστους πρέπει να αναγνωρίζονται δικαιώματα βάσει του Συντάγματος.
Δεν είναι δυνατόν, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, να επιτρέπεται σε κάποιον να δώσει εξετάσεις, αλλά να μην μπορεί στη συνέχεια να σπουδάσει.
Και έθεσε το ερώτημα εάν η κυβέρνηση φλερτάρει με την ιδέα να στήσει σκηνικό έντασης με αφορμή και την επέτειο δολοφονίας του Αλ.Γρηγορόπουλου το Σάββατο, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο ως επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι και τονίζοντας ότι ανεξαρτήτως εάν υπάρχει σκοπιμότητα οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού δεν πρέπει να πυροδοτούν την ένταση.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κάνει την ίδια στιγμή λόγο για απόπειρα αλλαγής της «ατζέντας» εκ μέρους της κυβέρνησης, κατηγορώντας την σε ανάρτησή του στο Twitter ότι παίζει με τη ζωή του Νίκου Ρωμανού και τη δημοκρατική ομαλότητα για να κρύψει το κυβερνητικό φιάσκο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης