Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τίτλους τέλους στις καταγγελίες περί χρηματισμού των βουλευτών βάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - «Υπονομεύουν τους θεσμούς»

Τίτλους τέλους στις καταγγελίες περί χρηματισμού των βουλευτών βάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - «Υπονομεύουν τους θεσμούς»
"Το κλίμα προσφέρει πολύ αρνητικές υπηρεσίες, υπονομεύει και πλήττει το κύρος του κοινοβουλευτισμού"
Τίτλους τέλους στις καταγγελίες περί χρηματισμού των βουλευτών, με στόχο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, «θάβοντας» τις καταγγελίες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ειδικότερα, αγνοώντας τις αποκαλύψεις της Στ. Ξουλίδου, η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως οι καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, όπως εκείνες περί συνδιαλλαγής τους με στόχο την πολιτική τους επιβίωση προκειμένου να επηρεαστούν κατά την προσεχή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναμφίβολα πλήττουν τους θεσμούς.
«Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τελευταία εξαιτίας άστοχων και προπετών ενεργειών βουλευτών και μη, προσφέρει πολύ αρνητικές υπηρεσίες, υπονομεύει και πλήττει το κύρος του κοινοβουλευτισμού, των βουλευτών και του Προέδρου της Δημοκρατίας» υπογραμμίζει το κείμενο συμπερασμάτων της Επιτροπής.
«Ελάχιστο χρέος κάθε βουλευτή είναι η προστασία της Δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών Θεσμών και όχι η υπονόμευση τους ως εν προκειμένω» καταλήγει χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί το συγκεκριμένο κείμενο έλαβε την έγκριση 6 βουλευτών, ενώ εναντίον τάχθηκαν 5 βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης