Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον προϋπολογισμό - Γεωργιάδης (ΝΔ) προς Τσακαλώτο (ΣΥΡΙΖΑ): Είστε πολιτικά τέρατα!

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον προϋπολογισμό - Γεωργιάδης (ΝΔ) προς Τσακαλώτο (ΣΥΡΙΖΑ): Είστε πολιτικά τέρατα!
Παρουσία του Αντ. Σαμαρά η συζήτηση στη Βουλή
Σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται η συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2015, καθώς ο Άδ. Γεωργιάδης και ο Ευ. Τσακαλώτος αντάλλαξαν βαρύτατες εκφράσεις.
Ειδικότερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτος επικαλούμενος τον Ιταλό φιλόσοφο Aντ. Γκράμσι, υποστήριξε πως «κρίση είναι όταν πεθαίνει το παλιό και δεν μπορεί να γεννηθεί το νέο. Βλέπουμε παντού να πεθαίνει το παλιό το βλέπουμε στα e-mail και στον προϋπολογισμό που δεν απαντά στα βασικά μας προβλήματα».
Εν συνεχεία, διαμήνυσε πως «δεν ανήκω στο κλαμπ του αστικού πολιτισμού. Ωστόσο αυτός έχει φέρει αξίες που δεν τις αντιπροσωπεύει η Βούλτεψη και ο Γεωργιάδης. Είναι κατάντια για τον αστικό κόσμο να αντιπροσωπεύουν τη ΝΔ τα δύο αυτά άτομα».
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης σηκώνοντας αμέσως το γάντι, ανταπάντησε πως «τη φράση του Γκράμσι την είπατε μισή. Ολόκληρη έχει ως εξής: Πριν πεθάνει το παλαιό και μέχρι να γεννηθεί το νέο, μεσολαβεί η εποχή των τεράτων».
«Πράγματι είστε τα πολιτικά τέρατα. Αν εγώ εκφράζω τον αστικό κόσμο ή όχι θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι μου και όχι εσείς. Εγώ δεν είχα την τύχη να γεννηθώ στο εξωτερικό σε πλούσια οικογένεια και να φοιτήσω σε πανεπιστήμια όπου γεννήθηκε ο καπιταλισμός. Επί 20 χρόνια δουλεύω σε πάγκους και δεν έχω χαρτοφυλάκια στην Black Rock που είναι πολύ αστικά. Είστε προδότης της δικής σας τάξης, της αστικής. Είστε κατ' εξοχήν γέννημα αυτής της τάξης» συνέχισε, κλιμακώνοντας την επίθεση στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας σημειωθεί πως η πρώτη ημέρα της συζήτησης πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Αντ. Σαμαρά και του Γκ. Χαρδούβελη.
Νωρίτερα, πάντως, με επιστολή του, ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Π. Καμμένος, είχε ζητήσει την αναβολή της συζήτησης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Όπως εξήγησε, με τη συνεχή υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης και τις προκλητικές απαιτήσεις της Τρόικα αλλοιώνονται ριζικά τα δεδομένα του υπό συζήτηση και ψήφιση προϋπολογισμού.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο-Βασίλειο Μεϊμαράκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ
κ. Φώτιο Φανούριο Κουβέλη, Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ
κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, Γεν. Γραμματέα ΚΚΕ
κ. Πάρι Μουτσινά, Πρόεδρο Κ.Ο. «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ»
Με αφορμή τη συνεχή υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης και τις προκλητικές απαιτήσεις - εντολές της Τρόικα, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που είναι έτοιμη να αποδεχθεί η Κυβέρνηση, αλλοιώνονται ριζικά τα δεδομένα του υπό συζήτηση και ψήφιση προϋπολογισμού.
Μέχρι την αποτύπωση των πραγματικών οικονομικών μεγεθών στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2015, για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ζητούμε, όπως αναβληθεί η συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού εικονικής πραγματικότητας προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας.
Τέλος κάθε σκέψη παράκαμψης του Κοινοβουλίου και επικύρωσης των αποφάσεων - εντολών της Τρόικα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα αποτελεί ακόμη μια φορά παραβίαση του Συντάγματος.
Με εκτίμηση,
Πάνος Καμμένος»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης