Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο υπ. Εθνικής Άμυνας ο Στ. Θεοδωράκης: Αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη η αίσθηση της ασφάλειας

Στο υπ. Εθνικής Άμυνας ο Στ. Θεοδωράκης: Αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη η αίσθηση της ασφάλειας
Είναι σημαντικό ότι παρά την κρίση και παρά τις περικοπές δεν έχει ελαττωθεί το αίσθημα ασφάλειας που έχει ο Έλληνας
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επισκέφθηκε σήμερα ο Στάυρος Θεοδωράκης, όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και τη στρατιωτική ηγεσία για την επιχειρησιακή δομή και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο τέλος της ενημέρωσης ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά να υποδεχθώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρο Θεοδωράκη και να τού κάνω μία αναλυτική ενημέρωση για τη σημερινή πραγματικότητα όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και το σημαντικό ρόλο τον οποίο επιτελούν για την ασφάλεια της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας. Οτιδήποτε μας τέθηκε ως ερώτημα από τον κ. Θεοδωράκη και τους συνεργάτες του απαντήθηκε στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης που έγινε προ ολίγου, στην ειδική αίθουσα συσκέψεων. Ακούσαμε επίσης, τις θέσεις του κ. Θεοδωράκη για τα διάφορα σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν τη χώρα και την αμυντική της πολιτική. Τον διαβεβαίωσα επίσης ότι είμαστε διαχρονικά στη διάθεσή του και στην διάθεση των συνεργατών του για οποιαδήποτε ενημέρωση κρίνει στο μέλλον ότι χρειάζεται».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού αφού ευχαρίστησε τον υπουργό και τους επιτελείς του για την πραγματικά λεπτομερή ενημέρωση του δήλωσε: «Η χώρα περνά μία πολύ μεγάλη κρίση και η αίσθηση ότι υπάρχει ασφάλεια, ότι υπάρχει ένας στρατός που αγρυπνεί, είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει κάποια στιγμή η πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη. Είναι σημαντικό ότι παρά την κρίση και παρά τις περικοπές δεν έχει ελαττωθεί το αίσθημα ασφάλειας που έχει ο Έλληνας. Και το μυστικό, νομίζω, για αυτό είναι τα πρόσωπα, είναι τα στελέχη, είναι οι μόνιμοι, είναι οι κληρωτοί, είναι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την ασφάλεια της χώρας και νιώθω την ανάγκη να πω ένα ευχαριστώ από την πλευρά μου για αυτή την αίσθηση της ασφάλειας που νιώθω στη χώρα».
Σε ερώτημα δημοσιογράφου για το αν πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στις δαπάνες για την Εθνική Άμυνα ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: Φοβάμαι ότι και στο θέμα της Άμυνας, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, περάσαμε ξαφνικά από τη σπατάλη στην τσιγκουνιά. Δηλαδή φημιζόμασταν για τις σπατάλες μας και στο επίπεδο της άμυνας και όταν πια ο κόμπος έφτασε στο χτένι φτάσαμε στην άλλη μεριά και έχω την αίσθηση ότι έχουμε αγγίξει το όριο της τσιγκουνιάς. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, δεν είμαι ο ειδικός, δεν έχω όλους τους φακέλους μπροστά μου, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για περικοπές σε θέματα ασφάλειας. Εξαιρείται, βέβαια, μία ορθολογικοποίηση των δαπανών, στην οποία προφανώς προχωράει ο Υπουργός, είχαμε και μία συζήτηση περί αυτών, και τα διάφορα συμμαζέματα που πρέπει να κάνει κάποιος σε ένα Υπουργείο για να έχει τις λιγότερες δυνατές δαπάνες και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αλλά ο Δένδιας σε κάτι τέτοια είναι ιδιαίτερα ικανός, το έχει κάνει και στα προηγούμενα Υπουργεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης