Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα – Η κυβέρνηση να τηρήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην τρόικα

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα – Η κυβέρνηση να τηρήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην τρόικα
Οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την άποψη πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει μια αποφασιστική και σκληρή γραμμή απέναντι στην τρόικα.
«Πρέπει να πει "όχι" η κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί μέχρι την τελευταία στιγμή εκείνα τα ζητήματα που θα πείσουν τους τροϊκανούς ότι αυτά που ζητάνε δεν έχουν καμιά, μα καμιά, σχέση με αυτά που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Οφείλει να το κάνει αυτό με ένταση» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm ο κ.Κουβέλης.
Όπως είπε ο κ.Κουβέλης, το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, δεν θα επιτρέψει να υπάρξει συναίνεση αναφορικά με το ζήτημα της προεδρικής εκλογής ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, υπογράμμισε ότι «πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν σ' αυτό το μείζον ζήτημα, αναζητώντας τον ελάχιστο κοινό τόπο».
«Η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν πρόκειται η ΔΗΜΑΡ να γίνει παράρτημα κανενός» τόνισε ο κ.Κουβέλης αναφερόμενος στη στάση που πρόκειται να τηρήσει η ΔΗΜΑΡ.
«Οι λόγοι που επέβαλαν την ίδρυσή της όχι μόνο δεν εξέλιπαν, αλλά παραμένουν απολύτως επίκαιροι και σήμερα. Δεν παραχωρούμε ούτε την πολιτική ούτε την οργανωτική μας αυτοτέλεια. Εμείς θέλουμε την πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης
«Επιδιώκουμε προφανώς να υπάρξει μια συνεννόηση και με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας και της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στη βάση ενός προγράμματος που πράγματι θα είναι αντίστοιχο εκείνων που σας είπα και της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Αλλά αυτό είναι ζητούμενο», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης