Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκλειστικά για την εξωτερική πολιτική συζήτησαν Βενιζέλος και Τσίπρας σε κλίμα εθνικής συνεννόησης

Αποκλειστικά για την εξωτερική πολιτική συζήτησαν Βενιζέλος και Τσίπρας σε κλίμα εθνικής συνεννόησης
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χωρίς την παρουσία διπλωματικών ή άλλων συμβούλων στο γραφείο του κ. Βενιζέλου
(upd2)Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να μένουν έξω από την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
Η συνάντηση διήρκησε 1 ώρα και 55 λεπτά, με τους δύο άνδρες να βρίσκονται μόνοι τους, χωρίς την παρουσία διπλωματικών ή άλλων συμβούλων στο γραφείο του κ. Βενιζέλου.
"Χρειάζεται εθνική στρατηγική. Υπάρχουν θέματα που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και δεν είναι όλα ανακοινώσιμα", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία οφείλει να σταματήσει την πολιτική προκλήσεων και να αποσύρει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Μπαρμπαρός" από την κυπριακή ΑΟΖ, ώστε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.
Στο μπαράζ ερωτήσεων που δέχτηκε για το αν η συζήτηση επεκτάθηκε και στα ζητήματα εσωτερικής επικαιρότητας και στη συναίνεση, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός, σημειώνοντας ότι το μόνο που συζητήθηκε ήταν τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Κατά την άφιξή του, ο Αλ. Τσίπρας,απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία αστειευόμενος σημείωσε ότι: "Βλέπω πολύ ενδιαφέρον από όλους σας αυτή τη συνάντηση".
Το λόγο πήρε ο Ευ. Βενιζέλος και επιβεβαιώνοντας όλες τις πληροφορίες ότι η συνάντηση αφορά αμιγώς τα θέματα εξωτερικής πολιτικής απάντησε ότι: "η συνάντηση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και αυτά θα συζητηθούν".
Υπάρχει αγωνία στο ζήτημα της εθνικής συναίνεσης που εκφράζεται στα Μέσα Ενημέρωσης, πρόσθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος λίγο αργότερα, έκανε λόγο για μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, σε κλίμα εθνικής συνεννόησης.
«Πρέπει να υπάρχει αρραγές μέτωπο στα θέματα αυτά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών για να συμπληρώσει με νόημα ότι πρέπει να φροντίσουμε για την αποκλιμάκωση των εντάσεων σε εσωτερικό και εξωτερικό.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε συναντίληψη στο θέμα της εσωτερικής συναίνεσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αντιλαμβάνομαι την αγωνία των μέσων για εθνική συναίνεση και πρέπει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής να καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν θέματα εξωτερικής πολιτικής ενώ ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τόσο οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, και ειδικότερα στο Κυπριακό και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και τα ελληνοτουρκικά εν όψει του 3ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 5-6 Δεκεμβρίου.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης ξεκαθάρισε ότι η συνάντηση των κ. Βενιζέλου και Τσίπρας θα είναι «αυστηρά περιορισμένη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής».
«Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και άλλα θέματα, καθώς και τα προσεχή ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα καθιστούν θεσμικά αναγκαία αυτή τη συνάντηση. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδημούλης.

(πρώτη ενημέρωση 1 Δεκεμβρίου 2014, 08:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης