Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απορρίπτει τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ο Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) - «Δεν υπάρχουν αργυρώνητοι σε αυτή τη Βουλή»

Απορρίπτει τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ο Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) - «Δεν υπάρχουν αργυρώνητοι σε αυτή τη Βουλή»
Παράλληλα εκτίμησε πως αν η ψηφοφορία ήταν μυστική «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπαιρνε πολύ περισσότερες από 180 ψήφους»
Απορρίπτει τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, τονίζοντας πως στη Βουλή δεν υπάρχουν αργυρώνητοι βουλευτές.
Μάλιστα στον απόηχο των καταγγελιών της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου, ο κ. Αθανασίου εκτίμησε πως αν η ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή ήταν μυστική «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπαιρνε πολύ περισσότερες από 180 ψήφους».
Παράλληλα στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης της ΔΗΜΑΡ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την χαρακτήρισε «κορυφαία πράξη» εκσυγχρονισμού μίας δημοκρατικής χώρας όπου προέχει η εφαρμογή του Συντάγματος.
Επίσης, τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι πρέπει να απαγορευτεί η συνταγματική αναθεώρηση πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης, παρά μόνο αν αφορά διατάξεις που έχουν αναθεωρηθεί.
Ο κ. Αθανασίου είπε ότι η πρόταση της επιτροπής συνταγματικής αναθεώρησης που συγκρότησε η ΝΔ θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου και κάλεσε τα κόμματα να προσέλθουν στον διάλογο με στόχο «να συμπλεύσουμε με συναίνεση, ηρεμία και υπευθυνότητα προς όφελος του λαού και της πατρίδας». Πρόσθεσε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος «είναι ευκαιρία για ευρεία συναίνεση τουλάχιστον για τις διατάξεις που συμφωνούμε».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η πρόταση του κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος στοχεύει στο «να εκσυγχρονισθεί ο Καταστατικός Χάρτης της χώρας, να αποκατασταθεί η πολιτική νομιμοποίηση του συστήματος διακυβέρνησης και να ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί» και σημείωσε: «Η μόνη μας ‘σκοπιμότητα’ είναι να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και να απαλλαγεί από τις παθογένειές του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης