Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici (Κομισιόν): Εντατικές οι διαβουλεύσεις Ελλάδας – τρόικας – Σε σωστό δρόμο οι συζητήσεις, υπάρχει σύγκλιση

tags :
Moscovici (Κομισιόν): Εντατικές οι διαβουλεύσεις Ελλάδας – τρόικας – Σε σωστό δρόμο οι συζητήσεις, υπάρχει σύγκλιση
Επιβεβαίωσε ότι είχε συνομιλία χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
Την πεποίθηση ότι οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας βρίσκονται στο σωστό δρόμο εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας, Pierre Moscovici.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Επίτροπος υποστήριξε ότι κύριο μέλημα της Κομισιόν είναι να βρεθεί ένας βηματισμός που θα επιτρέψει στην τρόικα να επιστρέψει γρήγορα στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί σύντομα το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.
Ο Moscovici υποστήριξε ότι συνεχίζονται εντατικά οι διαβουλεύσεις για το θέμα της Ελλάδας και πρόσθεσε πως προς τον σκοπό αυτό, συνομίλησε χθες με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, υπογραμμίζοντας ότι Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται εντατικά για να υπάρξει σύγκλιση και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η λήψη των αναγκαίων αποφάσεων το συντομότερο δυνατό, καθώς πλησιάζει η 8η Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup για την Ελλάδα.
«Η Επιτροπή επιθυμεί να βρεθεί ένας βηματισμός που θα επιτρέψει στην τρόικα να επιστρέψει γρήγορα και στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα που θα της επιτρέψουν να ολοκληρώσει σύντομα το πρόγραμμα προσαρμογής» ανέφερε ο Moscovici, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η επίσκεψή του στην Ελλάδα θα γίνει μόλις περατωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης